| Vesti | Softver | Kaspersky Lab podiže svest o bezbednosti sa novom automatizovanom platformom za obuku
Softver

Kaspersky Lab podiže svest o bezbednosti sa novom automatizovanom platformom za obuku

Kompanija Kaspersky Lab razvila je platformu Automated Security Awareness Platform koja kompanijama omogućava da svojim zaposlenima pruže mogućnost za usvajanje najnovih veština i znanja.

Cilj ove onlajn usluge je da pomogne preduzećima da podignu nivo svesti njihovih zaposlenih o sajber bezbednosti, poboljšavajući efikasnost obuke uz mikro učenje, različite formate lekcija i kontinuirano unapređenje.

Rešenje Kaspersky Automated Security Awareness Platform (ASAP) je novi sistem, koji automatizuje sajber obuku za kompanije svih veličina. Platforma pomaže kompanijama da reše problem nedostatka veština i znanja zaposlenih kada je reč o sajber bezbednosti, pri čemu je za prelazak svake lekcije potrebno manje od 10 minuta.

ASAP može biti korišćen da unapredi znanje koje zaposleni poseduju u oblasti sajber bezbednosti, sve to preko automatizovanog učenja koje im omogućava da napreduju u skladu sa svojim tempom. Kako bi angažovala zaposlene u procesu edukacije i povećala njihovu ličnu svest o sajber bezbednosti, platforma koristi najpre targetiran trening.

Platforma uključuje specifične vežbe radi poboljšanja preko 350 veština, uz opseg nivoa obuke od početnog do naprednog, u zavisnosti od različitih profila.

Na primer, pojedinim zaposlenima je možda potrebno osnovno poznavanje sajberbezbednosnih principa, što može biti ostvareno kroz početni nivo obuke, za koji je potrebno samo nekoliko meseci. Ipak, viši menadžer koji radi sa poverljivim informacijama bi trebalo da zna kako da bezbedno čuva sve podatake kojima barata, što zahteva viši nivo znanja.

U ovom slučaju napredni nivo je prikladniji. Sesije traju između samo dva i 10 minuta, uz metodologiju baziranu na ključnim psihološkim i edukativnim praksama.

Gejmifikacija i značaj za stvarni život, obuka je interaktivna i bazirana na događajima iz stvarnog života.

Inspirisana je praktičnim interesima korisnika i posebnu pažnju poklanja ličnom značaju sajber bezbednosti za zaposlene, kako bi osigurala da veštine ne budu odbačene.

Kaspersky Automated Security Awareness Platforma omogućava kompanijama da postave merljive ciljeve koji jasno mogu biti praćeni na onlajn komandnoj tabli. Lako izveštavanje znači da su ažuriranja i izveštaji dostupni menadžerskom timu po potrebi.

Fleksibilni model licenciranja za Kaspersky Automated Security Awareness Platformu uključuje mesečnu pretplatu, što efikasno učenje čini dostupnim preduzećima svih veličina. Platformu takođe karakterišu funkcionalnost i višepristupni sistem dizajniran za provajdere usluga upravljanja (MSPs).

U drugoj polovini 2019. godine, karakteristike specifične za preduzeća će takođe biti dodate platformi. Ovo će uključiti opcije prilagođavanja, integraciju sa AD (Active Directory), kako bi se omogućilo povlačenje liste korisnika direktno iz adresara kompanije – i instalacija na privatnom cloudu.

“Naš cilj je da kreiramo onlajn alat kojim se lako upravlja i koji bi pomogao kompanijama da balansiraju nivo bezbednosne kompetencije za različite grupe zaposlenih. Nadamo se da ćemo kroz pristup automatizovanog i mikro učenja angažovati osoblje, ali i obezbediti lako sticanje veština i sprečiti zaboravljanje. Ovaj pristup je naročito bitan za mala preduzeća koja nemaju osoblje sa puno iskustva ili sredstva za sprovođenje efikasnog programa za podizanje svesti o sajber bezbednosti”, dodaje Slava Borilin (Slava Borilin), menadžer Programa za obučavanje o bezbednosti u kompaniji Kaspersky Lab.

Platforma je dostupna na engleskom, grčkom, italijanskom, ruskom, francuskom i španskom jeziku. Arapski i holandski jezik biće dostupni tokom 2019. godine.

 

 

Izvor: Kaspersky

 

Komentarišite na forumu…