| Vesti | Softver | Igrajte Windows igre uz Steam Play za Linux
Softver

Igrajte Windows igre uz Steam Play za Linux

Steam Play

Ove nedelje, Valve je najavio novu verziju Steam Play-a koja sadrži Windows emulator za Linux.

Ovaj projekat je deo Steam-ovog nastojanja da poveže kompatibilne igre sa Linux-om, omogućavajući tim korisnicima da igraju veći deo kataloga ovog servisa.

Tim takođe se nada da će ova nova funkcija olakšati programerima da kreiraju verzije svojih igara koje podržavaju Linux.

Steam Play beta uključuje Proton, modifikovanu distribuciju Wine-a, koja omogućava Windows aplikacijama da se pokreću na sistemima osim Windows-a.

Linux korisnici od sada mogu pokrenuti neke Windows naslove direktno iz Linux Steam-a. Ove igre će imati Steamworks i OpenVR podršku.

DirectX 11 i 12 imaju bolju kompatibilnost i smanjeni uticaj na performanse, jer će biti bazirani na Vulkan-u. U ponudi je i bolji fullscreen, kao i podrška za kontrolere.

Neki od naslova koji se mogu pokrenuti su Bejeweled 2 Deluxe, Doki Doki Literature Club, DOOM, DOOM II: Hell on Earth, DOOM VFR, Fallout Shelter, FINAL FANTASY VI, NieR: Automata, PAYDAY: The Heist, QUAKE, S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, Star Wars: Battlefront 2, Tekken 7, kao i Warhammer 40,000: Dawn of War – Dark Crusade. Steam obećava da će uskoro dodati još igara na ovu listu.

 

Steam Play 01

 

Izvor: Steam

 

Komentarišite na forumu…