| Vesti | Softver | Google planira svoj muzički servis
Softver

Google planira svoj muzički servis

google

 

Dobra stvar je što je Google-ov CEO, otpustio čitav odbor direktora kompanije Apple. Nakon predstavljanja smart-phone platforme, internet pretraživača i operacionog sistema, Google će uskoro predstaviti svoj muzički servis, ujedno i portal, direktan rival popularnom iTunes-u. Kako se ističe u Google-u, već je krenulo potpisivanje ugovora sa  raznim izdavačkim kućama u proteklih par nedelja.

Sajt neće imati previše opcija, ali je jasno da možemo očekivati nešto drugačiji servis od onoga koji je Google prezentovao u Kini prošle godine (www.google.cn/music ), koji navodno omogućuje korisnicima pretragu i preuzimanje muzike besplatno. Možda će zvučati grubo, ali ne bi smo se iznenadili kada bi korisnici iz SAD-a morali da plate ovu vrstu usluge.

 

Prema navodima sajta TechCrunch, u ponudi će takođe biti slobodno preuzimanje pesama, direktno slušanje ili pak obe stvari u zavisnosti od raspoloženja korisnika. Takav primer smo već imali prilike da sretnemo  na portalu Rhapsody, gde se omogućava beskonačno direktno slušanje muzike na mesečnom nivou, a cena te usluge je samo 12.99$, dok se preuzimanje MP3 fajlova dodatno naplaćuje.

 

 

 

Izvor: techreport

 

Komentarišite na forumu

 

 

Tagovi