| Vesti | Softver | Google kreće sa globalnom reklamom za Google Apps
Softver

Google kreće sa globalnom reklamom za Google Apps

google

 

 

Google ima u planu da krene sa reklamiranjem svog paketa Google Apps, i to u sferama štampe, na mestima kao što su auto-putevi, železničke stanice, i naravno online putem.

Google ovoga puta prilično agresivno nastupa sa promovisanjem svog softverskog paketa za koji neki slute da bi mogao da zameni čak i Microsoftov Office paket kada su u pitanju paketi koji se koriste u biznis korporacijama širom sveta.

 

Google omogućava korisnicima da koriste ove aplikacije putem cloud computing-a, tj. nudi korisnicima rad sa aplikacijama putem Interneta u sklopu svoje infrastrukture. Ono što čini Google ponudu primamljivom jeste dosta niža cena korišćenja ovih usluga u odnosu na rešenja kao što je Microsoft Office.

Jedan od prvih velikih komercijalnih poteza na plju reklamiranja je poznat pod sloganom „Going Google“, i reklame su bile postavljane u „offline“ formi širom auto-puteva na bilbordima, čak i na čuvenim auto-putevima „101“ u San Francisku, West Side auto-putu u Njujorku, kao i The Ike auto-putu u Čikagu i Mass Pike u Bostonu.

Google je danas objavio da su spremni da krenu sa novim talasom reklama u mnogo većem obimu nego do sada. Kompanija će imati komercijalne oglase u novinama kao što su New York Times, The Economist, Bussines Week, Forbes i Fortune. Ove reklame će govoriti o kompanijama koje su već prešle na korišćenje Google-ovih aplikacija za email i ostale kancelarijske poslove, a koristile su neke od Microsoft-ovih i IBM-ovih aplikacija.

22_google_apps

„Ovo su sva mesta gde poslovne odluke i ljudi koji ih donose troše svoje vreme. Mi želimo da pomognemo njima da razumeju i sagledaju svaki aspekt koji nudi cloud computing“, izjavio je Tom Olveri iz Google-a za poznati IT časopis eWeek.

U skladu sa idejom za reklamiranje u štampi i online, Google će ponuditi svoje usluge putem reklama na javnim lokacijama kao što su bilbordi na autoputevima i železničkim stanicama u drugim zemljama. Google će se reklamirati u Londonu, Parizu, Sidneju, Australiji, Tokiu i Singapuru.

 

 

Izvor: Dailytech

Komentarišite na forumu

 

Tagovi