| Vesti | Softver | Futuremark najavio Servermark
Softver

Futuremark najavio Servermark

futuremark servermark

Kompanija Futuremark poznata većini naših čitalaca isključivo po benchmark programima kao što su 3D Mark, i PC Mark je najavila novi benchmark program koji će ovaj put testirati servere sa jednostavnim nazivom – Servermark.

Servermark program će biti zadužen za testiranje x86 baziranih servera pod Linuxom i biće posebno pogodan za testove virtuelnih mašina.

Servermark će se razvijati uz partnerstvo sa kompanijama koje su lideri u proizvodnji hardvera za servere i obuhvataće benchmark testove za servere baza podataka, web, fajl, kao i multimedijalne servere isl.

 

 

Jukka Mäkinen, CEO kompanije Futuremark je izjavio: „Ponosni smo što sarađujemo sa svetskim najpoznatijim tehnološkim kompanijama da bi smo kreirali najmerodavniji i najkorišćeniji benchmark alat u industriji. Ovom prilikom pozivam sve kompanije koje imaju svoj interes vezan sa performansama servera da se pridruže Benchmark Development programu i učestvuju u kreiranju novog industrijskog standarda za prikaz performansi servera“.

 

Oliver Baltuch

 

Dok je Oliver Baltuch, predsednik Futuremark-a izjavio: „Servermark će ponuditi IT profesionalcima pouzdan benchmark za ocenu real-world server performansi u enterprise i u poslovnim okruženjima. Servermark će biti idealna dopuna PCMark i PowerMark alatima i proširiće naš spektar test programa na poslovne svrhe svih veličina“.

 

Izvor: Futuremark

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar