| Vesti | Softver | AMD-ova nova verzija OpenCL-a
Softver

AMD-ova nova verzija OpenCL-a

amd

AMD je objavio dostupnost APP SDK verzije 2.5. Novi SDK sadrži unapređenja u CPU ka GPU prenosu podataka i programerima pruža solidan temelj u iskorišćavanju punog potencijala APU-ova, uključujući i najnovije AMD A-Serije APU-ove iz A-serije.

 

 

AMD APP SDK programerima pomaže da brzo i lako proniknu u moć GPU izračunavanja i paralelnog procesovanja u heterogenim računarskim platformama, kreiranim na OpenCL industrijskom standardu koji programerima pomaže da budu prisutni na „većem“ tržištu tako što će pisati aplikacije koje su sposobne za izvršavanje na različitim uređajima raznih formi izrade.

Novi AMD APP SDK v2.5 donosi ključno unapređenje performansi kojim se smanjuju ograničenja protoka podataka od CPU-a ka GPU-u, postižući efikasan prenos podataka čak i do15 GB u sekundi na najnovijoj AMD A-Seriji APU-ova.

„Unapređivanje performansi i programabilnosti na AMD platformama je ključna inicijativa za nas. Mi blisko sarađujemo sa programerima koji nam pomažu da APU učinimo najboljom mogućom razvojnom platformom“, kaže Mandžu Hedždi (Manju Hegde), korporativni potrpedsednik, AMD Fusion Programa. „Sa najnovijim SDK unapređenjem, mi pružamo podršku konstantnom rastu ekosistema i momentuma generisanog uspehom AMD Fusion Razvojnog Samita održanog u Junu ove godine“.

„Predstavljanjem AMD A-Serije APU-ova i nove unapređene verzije SDK, AMD uklanja hardverske prepreke i smanjuje kompleksnost koda kako bi pomogao programerima da kreiraju impresivna računarska iskustva„, kaže Greham Broun (Graham Brown), glavni tehnički direktor, Corel Korporacije. „Oslanjajući se na otvorene standarde, AMD je kreirao sveobuhvatnu platformu na kojoj programeri mogu da iskoriste svu dostupnu računarsku snagu i isporuče znatno unapređeno iskustvo multimedijalnim korisnicima“.

Druga unapređenja AMD APP SDK v2.5 uključuju unapređenje u OpenCL izvršavanju dizajniranom da omogući efikasniju upotrebu dostupnih GPU računarskih sposobnosti smanjivanjem vremena potrebnog za pokretanje kernela i smanjenjem PCIe prenosnog opterećenja.

Takođe, AMD APP SDK pruža široku multi-GPU podršku na Windows platformama, uključujući i podršku za kombinaciju APU plus diskretni GPU, i time se postiže skaliranje računarskih performansi na svim multi-GPU-ovima računajući tu i podršku za AMD PowerXpress tehnologiju.

Inače AMD APP SDK se koristi od strane programera koji učestvuju u AMD OpenCL Programerskom Takmičenju, vođenog od strane vodeće softverske programerske kuće TopCoder. Ovo takmičenje koje je bilo najavljeno u Junu na AMD Fusion Razvojnom Samitu, je otvoreno za sve programere softvera širom sveta, a čak do $50.000 u vrednosti nagrada biće dodeljeno pobednicima takmičenja.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar