| Vesti | Ostalo | YouTube: Uznemirujući video sadržaji se kriju iza dečijih emisija
Ostalo

YouTube: Uznemirujući video sadržaji se kriju iza dečijih emisija

YouTube Kids

Kako zvanično saopštenje nalaže, sledeća meta YouTube tima jesu video materijali koji su uznemirujuće prirode i koji se kriju iza klipova čija je ciljna grupa mlađa populacija.

Sam potez tima dolazi nakon brojnih komentara roditelja da su pojedini klipovi, gde su prikazani likovi poput Spider-Man-a ili Else iz Frozen-a, sadržali scene nasilja.

Intervju koji je tim obavio sa New York Times-om, između ostalog, otkriva i da su snimci izbegli rigorozan sistem filter-ovanja na YouTube Kids aplikaciji.

Još u avgustu, YouTube tim je uveo polisu koja je zabranila kreatorima sadržaja da monetizuju klipove koje sadrže „neprikladno korišćenje family-friendly likova“.

Najnoviji potez ove video platforme će automatski blokirati ovaj sadržaj na aplikaciji za decu.

„U procesu smo implementiranja nove polise koja age restrict-uje ovaj sadržaj u glavnoj YouTube aplikaciji kada je flagg-ovan.“ – navodi Juniper Downs u saopštenju. „Age-restricted sadržaj automatski nije dozvoljen u YouTube Kids aplikaciji.“

Takođe, u ovaj proces će biti uključen i živi razvojni tim koji će danonoćno raditi na rešavanju problema, kako se Google ranije oslanjao na algoritme kako bi se filtrirao neprikladan sadržaj.

Google se nada da će ovaj dodatak platformi, uporedo sa postojećim nivoima bezbednosti sprečiti da ovi video materijali dospu do mlađe populacije.

 

Izvor: YouTube / New York Times

 

Komentarišite na forumu