| Vesti | Ostalo | Rupa u kodu Twitter-a: Tweet od 35.000 karaktera
Ostalo

Rupa u kodu Twitter-a: Tweet od 35.000 karaktera

Twitter Hack

Tokom vikenda, dva korisnika Twitter-a iz Nemačke su uspeli da premaše postojeći limit karaktera – naime, uspeli su da pošalju tweet od čak 35.000 karaktera, formatiranjem poruke kao URL sa nabacanim slovima i brojevima. Twitter korisnici @Timrasett i @HackneyYT su udružili snage radi ovog zanimljivog poduhvata gde su otkrili rupu u programskom kodu Twitter-a.

Uvodnom rečenicom „Ljudi! @Timrasett i @HackneyYT mogu premašiti limit karaktera! Ne verujete? Evo ga dokaz od 35k karaktera.“ (slobodni prevod sa Google-a), počinje tweet koji se sastoji od naizgled nabacanih brojeva i slova i koji je zadao bar na trenutak glavobolju korisnicima ovog servisa.

Twitter korisnik @hexwaxwing je uspeo da dekodira tweet i pronašao URL codifier-e koji se mogu uočiti u nekim njegovim delovima. Twitter je privremeno udaljio ova dva korisnika, ali su se ubrzo vratili uz izvinjenje za ovu šalu.

Kako @HackneyYT kasnije navodi, oba korisnika će nastaviti da istražuju bug-ove koji se nađu na ovoj platformi. Tim iz Twitter-a takođe nije sedeo skrštenih ruku – naime, ako sami probate da imitirate pokušaj ova dva korisnika, pojaviće vam se poruka „Vaš tweet sadrži više od 140 karaktera. Moraćete da budete lukaviji.“

 

Twitter Hack 01

 

Kada su upitani od brojnih korisnika na ovu temu, čelnici Twitter-a su odgovorili da je propust ispravljen, a takođe su ponovili i pravila korišćenja sajta: „U cilju promovisanja bezbednog okruženja na Twitter-u, nemojte pokušavati, ili činiti bilo šta od navedenog dok budete koristili ili želeli da pristupite Twitter-u: Pristupiti, deliti ili koristiti skrivene delove Twitter-a, Twitter-ovih računarskih sistema ili tehničkih sistema za pružanje Twitter usluga (osim uz dozvolu Twitter Bug Bounty programa); Skenirati ili testirati ranjivost bilo kog sistema ili mreže, ili kršenje bilo kojih sigurnosnih mera (osim uz dozvolu Twitter Bug Bounty programa); Ometati pristup bilo kog korisnika, host-a ili mreže, slanje virusa, spam-ovanje, kao i mail-bombing Twitter-ovih servisa.“

 

Twitter Hack 02

 

Izvor: Twitter

 

Komentarišite na forumu

Tagovi