| Vesti | Ostalo | YouTube: Poboljšana flagging tehnologija protiv terorističkog sadržaja
Ostalo

YouTube: Poboljšana flagging tehnologija protiv terorističkog sadržaja

YouTube

Počev od prošle godine, tehnološki stručnjaci su se bacili na posao sprečavanja širenja „terorističkog“ sadržaja na Internetu, sa YouTube-om koji je bio među prvima koji je prionuo na rigorozne mere sankcionisanja počevši od juna, u cilju eliminisanja ekstremističkih video materijala.

Prema rečima čelnika ove platforme, flagging tehnologija je do sada istrenirana da se izbori sa do 83% video materijala koji se odnosi na terorizam.

Sav materijal koji je otklonjen tokom prošlog meseca nije dobio nijedan flag od strane živog korisnika.

Tehnologija je upgrade-ovana nizom novih primera za trening, a sama kompanija YouTube je tražila od svojih zaposlenih koji rade na projektu da provere preko milion video snimaka.

Kako bi tim bio u toku sa dešavanjima vezanim za govor mržnje, radikalizaciju i terorizam, kompanija je udružila snage sa još 35 nevladinih organizacija, uključujući International Center for the Study of Radicalization iz Londona, kao i Wahid Institute iz Indonezije.

Obe grupe su fokusirane na borbu protiv terorizma i radikalizacije. Takođe, YouTube širi Redirect Method princip kroz više jezika.

Da podsetimo, ova metoda redirektuje ljude koji gledaju video materijale koji šire terorističku propagandu ka onim snimcima koji nude suprotnu tačku gledišta.

Čelnici iz YouTube-a obećavaju da će nastaviti da sarađuju sa nevladinim organizacijama, kao i dalje usavršavati flagging tehnologiju.

 

Izvor: YouTube

 

Komentarišite na forumu