| Vesti | Ostalo | YouTube će ukloniti broj dislike-ova za sve video materijale
Ostalo

YouTube će ukloniti broj dislike-ova za sve video materijale

YouTube je već neko vreme eksperimentisao sa mogućnošću da kada gledate vaš omiljeni video materijal ne uočite koliko ga je gledalaca dislike-ovalo, odnosno koliko ga publika nije prihvatila. Popularni video servis je odlučio da nastavi u tom pravcu, kako čelnici napominju da je toku postepeno gašenje prikaza broja dislike-ova na svim video materijalima na ovoj platformi.

Taster će i dalje biti u funkciji, i samim tim uticati na vaše preporuke, a kreatori tih snimaka će i dalje moći da vide brojčano stanje. Doduše, vi kao gledalac nećete videti te cifre.

YouTube je bio svestan činjenice da su neki ljudi koristili lajkove ili dislajkove kako bi uticali na odluke o gledanju, ali su smatrali da bi „tajne brojke“ pomogle zajednici u celini. „Novi i manji kreatori su često meta kampanja dislajkovanja video materijala, a samo testiranje eliminisanja tastera je umanjilo te napade“, navodi se u saopštenju ove platforme.

Ovaj potez će teoretski stvoriti prostor koji je „inkluzivan i pun poštovanja“ u kome će video stvaraoci imati veće šanse da uspeju i da se osećaju bezbedno.

 

Izvor: YouTube Blog

 

Komentarišite na forumu…