| Vesti | Ostalo | Transcend razvio novu SuperMLC tehnologiju
Ostalo

Transcend razvio novu SuperMLC tehnologiju

Transcend SuperMLC

Transcend je objavio da su u kompaniji uspeli da razviju novu SuperMLC tehnologiju, alternativu za SLC NAND rešenja, koja će ponuditi isplativost uz performanse skoro ekvivalentne onima koje nude SLC NAND fleševi.

Podešavanjem firmware kodiranja i odabirom fleš čipova visokog kvaliteta, Transcend je uspešno razvio SuperMLC tehnologiju, koja rešava problem „uskog grla“ kod SSD-ova manjih kapaciteta, kako bi postigli 4 puta brži sekvencijalni upis, u odnosu na MLC NAND felševe, i do 30,000 P/E ciklusa.

Za 2016. godinu, Transcend planira da na tržište plasira potpuno nove modele industrijskih SSD rešenja koja primenjuju novu SuperMLC tehnologiju, što će preduzećima ponuditi idealnu alternativu za rešenja bazirana na SLC tehnologiji, sa superiornim performansama po pristupačnim cenama. 

Na niši između Single-Level Cell (SLC) i Multi-Level Cell (MLC) NAND fleš čipova, Transcend je razvio SuperMLC tehnologiju, tako što je dva bita po ćeliji kod MLC čipova, reprogramirano na jedan bit po ćeliji, povećavajući performanse i izdržljivost, pogotovo za SSD rešenja manjih kapaciteta.

 

Transcend SuperMLC 1 T

 

Iako nova tehnologija nudi veću stabilnost i trajnost u odnosu na MLC, kapacitet je praktično prepolovljen, ako se u obzir uzme dvostruka okupiranost ćelija. Ovo je i dalje poželjna promena za preduzeća u industriji, kojima treba superioran kvalitet, koji se može meriti sa onim kod SLC NAND tehnologije, ali po mnogo pristupačnijoj ceni. Zato će novi Transcendovi SSD-i sa SuperMLC tehnologijom ciljati na industrijsku primenu, kao što su ugradni kompjuteri u automatizaciji, mašine za inženjering ili PC računari bez ventilatora. A kako bi kvalitet bio zagarantovan, svi Transcendovi proizvodi za industrijsku primenu bivaju podvrgnuti iscrpnim testovima u svim fazama proizvodnje.

Najavljeni modeli industrijskih SSD rešenja, koja će primenjivati novu SuperMLC tehnologiju, na tržištu se očekuju tokom 2016. godine i podrazumevaće 2,5-inčni SSD (SSD510K), mSATA SSD (MSA510), „polu-tanki“ SSD (HSD510) i M.2 SSD (MTS460 i MTS860).

 

Izvor: Transcend

 

Komentarišite na forumu