| Vesti | Ostalo | Steam: Prestaje kupovina igara uz Bitcoin
Ostalo

Steam: Prestaje kupovina igara uz Bitcoin

Steam Bitcoin

„U poslednjih nekoliko meseci smo uočili povećanje nestabilnosti pri vrednovanju Bitcoin-a i značajno povećanje naknada za procesiranje transakcija na Bitcoin mreži. Nažalost, Valve nema kontrolu nad iznosom tih naknada. Ove naknade rezultiraju nerazumno visokim troškovima za kupovinu igara prilikom plaćanja sa Bitcoin-ima. Visoke transakcione takse uzrokuju još veće probleme kada sama vrednost tih Bitcoin-a drastično opada.“

Ovako je Valve na svom Steam portalu objavio da više neće prihvatati bitcoin nakon „kombinacije visokih troškova pri transakcijama, i nepredvidljive vrednosti kriptovalute“, kako se navodi u izveštaju Steam Team-a. 

U daljem saopštenju se navodi da je vrednost Bitcoin-a bila nepredvidljiva, ali da je taj stepen nepredvidljivosti postao ozbiljan poslednjih par meseci, kada je vrednost opala za 25 procenata nakon par dana.

„Ovo pravi problem kupcima koji pokušavaju da kupe igre uz Bitcoin-e. Kada se check out-ujete sa Steam-a, od vas će biti traženo da prebacite neku vrednost Bitcoin-a za cenu igre, uz dodatnu vrednost Bitcoin-a koja bi pokrila troškove transakcije od strane Bitcoin mreže.“

U ovom slučaju su naveli da je normalna rezolucija refundiranje prvobitne isplate korisniku ili potražnja od korisnika da prenese dodatna sredstva kako bi se pokrio preostali balans.

„U oba slučaja, korisnik je opet oštećen naknadom za Bitcoin mrežnu transakciju. Ove godine, videli smo da sve veći broj kupaca ulazi u to stanje. Pošto je taksa za transakciju trenutno toliko visoka, nije moguće izvršiti povraćaj novca ili zamoliti kupca da prenese nepostojeći balans.“ – navodi se u saopštenju.

Na kraju svega toga, Valve je odlučio da obustavi Bitcoin kao opciju za plaćanje, ali navode da će ponovo razmotriti mogućnost plaćanja putem  Bitcoin-a za Steam.

 

Izvor: Steam

 

Komentarišite na forumu