| Vesti | Ostalo | Google angažuje 10 hiljada zaposlenih radi moderisanja YouTube snimaka
Ostalo

Google angažuje 10 hiljada zaposlenih radi moderisanja YouTube snimaka

YouTube

Šef YouTube-a Susan Wojcicki je navela da će, nakon rešavanja problema sa kanalima koji sadrže uznemirujući sadržaj za decu i posluju pod „family-friendly“ polisom, platforma nastojati da pažljivije osmatra video materijale koje skladišti implementiranjem tehnika poput onih koje su se koristile pri borbi sa nasilnim ekstremističkim sadržajem.

Takođe, Wojcicki navodi da je kompanija počela sa testiranjem novih algoritama kako bi se poboljšala sigurnost dece na platformi, i pažljivije uočio govor mržnje. Međutim, sam posao nije lak, stoga su čelnici naveli kako će posao pregledanja sadržaja koji krši polisu na YouTube-u dobiti čak 10 hiljada ljudi.

YouTube u svom saopštenju navodi da su algoritmi mašinskog učenja pomogli da se 70 procenata nasilnog ekstremističkog sadržaja ukloni, kao i da će trenirati iste da to učine i za ostale tipove video materijala, poput onih sumnjivih koji targetiraju mlađu populaciju.

Samim tim, platforma će biti u stanju da problematičan video sadržaj još brže ukloni. Pored 10 hiljada ljudi koji bi bili zaposleni u Google-u, YouTube takođe planira strožije kriterijume pri odlučivanju kanala koji bi bili pogodni za reklamiranje.

 

Izvor: YouTube

 

Komentarišite na forumu…