| Vesti | Ostalo | Prestigio poklonio deset tablet računara autorima projekta InterAktivni Bukvar
Ostalo

Prestigio poklonio deset tablet računara autorima projekta InterAktivni Bukvar

uvodna

Samo nakon samo mesec dana od prvog javnog pojavljivanja na StartupLive konferenciji u Beogradu, gde je projekat InterAktivnog Bukvara osvojio prvo mesto i tri nagrade, počele su i prve donacije za projekat. Kompanija Prestigio je prepoznala potencijal i socijalnu vrednost projekta i odlučila da pomogne donacijom od deset tableta, kako bi se ubrzao razvoj i što pre omogućilo najmlađima da krenu sa korišćenjem ovog naprednog edukativnog metoda na najsavremenijim uređajima.

Projekat InterAktivni Bukvar je počeo kao volonterski projekat nekoliko entuzijasta i filantropa, sa željom da se unapredi trenutna situacija u obrazovnom sistemu Srbije i napravi veliki korak ka savremenim metodama i učilima koja se primenjuju u svetu. Kako se svetski trendovi iz oblasti obrazovanja sve više okreću prema tablet uređajima potpuno napuštajući klasičan PC koncept, projekat InterAktivnog Bukvara je baziran upravo na korišćenju tablet računara. Na ovaj način se potpuno preskače cela jedna generacija nastavnih učila koja se bazirala na klasičnoj PC arhitekturi, a koja se vremenom pokazala kao nedovoljno efikasna. Baziranjem projekta InterAktivnog Bukvara na najnovijim tehnologijama omogućen je veliki iskorak i direktno zauzimanje konkurentske pozicije sa svim drugim svetskim obrazovnim ustanovama.

 

PRESTIGIO 01

 

Naravno, zdrava logika nalaže da je pre “puštanja u divljinu“ ovako ozbiljnog projekta neophodno obaviti testiranje na ciljanim platformama i ispraviti uočene nedostatke. Menadžment kompanije Prestigio je blagovremeno uočio važnost ovog projekta i razvojnom timu InterAktivnog Bukvara je poklonio deset tablet računara Prestigio 5080C. Reč je o novom uređaju na tržištu, kojeg pogoni Android 4.0 Ice Cream Sandwitch. Hardverski, ovaj tablet odlikuju kapacitivni TFT LCD ekran dijagonale 8 inča i rezolucije 800×600 piksela, Arm Cortex A8 procesor na 1GHz, 1GB RAM memorije, 8 GB interne memorije za skladištenje podataka, USB Host, miniHDMI konektor i web kamera rezolucije 300 kilopiksela.

 

PRESTIGIO 02

 

Projekat InterAktivnog Bukvara nastavlja dalje punom parom. Fiksiran je redosled pojavljivanja slova u aplikaciji, čime je postignuta maksimalna kompatibilnost sa novim metodom učenja koji u značajnoj meri koristi multimediju i ekrane osetljive na dodir. Grafički elementi su u poslednjoj fazi izrade i očekujte da će uskoro biti javno dostupni upravo zahvaljujući donaciji kompanije Prestigio.

 

Izvor: Prestigio


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar