| Vesti | Ostalo | Povukao se Brian Krzanich, CEO Intel-a
Ostalo

Povukao se Brian Krzanich, CEO Intel-a

Intel

Intel-ov CEO i član odbora Brian Krzanich će istupiti sa svoje funkcije u kompaniji, kako se navodi u saopštenju čelnika, koji su obavešteni o „konsenzualnom odnosu“ sa zaposlenim unutar te kompanije.

Nakon istrage koji su sprovedeni od strane internih i eksternih advokata, zvaničnici su potvrdili da je odnos kršio Intelovu politiku ne-fraternizacije.

U jeku Krzanich-evog napuštanja kompanije, trenutni CFO Robert Swan će preuzeti ulogu Interim CEO-a, dok odbor trenutno traži dugoročnu zamenu.

Kompanija kaže da odlazak neće oštetiti njenu dugoročnu perspektivu, kao i da poseduje „snažan proces planiranja nasledstva“.

Dodala je da ima punu veru u sposobnost Robert Swan-a da vodi kompaniju kroz tranzicioni period.

Krzanich je svoju karijeru započeo u fabrici u Nju Meksiku, nakon diplomiranja 1982. godine. Dospeo je do lestvice upravljanja kompanijom do 1996. godine, a do 2007. godine je vodio Intelov lanac snabdevanja i potisnuo kompaniju da prestane da koristi konflikt minerale. Bio je postavljen za ulogu COO 2012. godine, a nasledio je Paul Otellini-ja kao CEO u maju 2013. godine.

Intel je istog trenutka kada se informacija saznala, kao i napomenuo Krzanich-ev odlazak, obrisao njegovu executive biografiju sa websajta.

 

Izvor: Intel

 

Komentarišite na forumu…