| Vesti | Ostalo | Pet saveta za izbor kamere za praćenje bebe
Ostalo

Pet saveta za izbor kamere za praćenje bebe

5 saveta kamera za bebe

Nakon uznemirujuće vesti da je jednoj američkoj porodici hakovana kamera za praćenje bebe, D-Link je ponudio pet vrhunskih saveta za nove roditelje koje treba da uzmu u obzir prilikom kupovine kamere za praćenje beba.

“Držanje na oku novorođene bebe ili deteta koje je tek prohodalo je ključno za duševni mir roditelja, a kamere za praćenje beba pružaju sliku i zvuk koji pomažu roditeljima da uvek znaju šta se tačno događa”, izjavio je Tvrtko Ljubić, regionalni menadžer u D-Link Adria, i dodao: “Bežične mrežne kamere su odlično, pristupačno rešenje, ali postoje neka ključna pitanja na koja bi svako ko želi da ih kupi trebalo da obrati pažnju”.

 

 

Pet glavnih stavki, prema D-Linku, na koje treba obratiti pažnju su sledeće:

 

Proverite sertifikaciju bezbednosti

Kamere dozvoljavaju roditeljima da vide šta se događa sa njihovom bebom, ali uverenje da je uređaj pravilno bezbednosno sertifikovan je bitno kako bi se obezbedilo da niko drugi nema pristup video snimcima. Slično, obezbeđenje da je mreža na koju se kamera konektuje bezbedna, dodaje još jedan nivo zaštite i spokoja.

 

Kvalitet slike i zvuka su od suštinskog značaja

Čak i da ima ispravnu sertifikaciju i da je potpuno bezbedna, kamera za praćenje bebe nije naročito delotvorna ako kvalitet slike i zvuka nisu na visokom nivou. Mnogo jeftinijih kamera za praćenje beba imaju monitore niske rezolucije i mikrofone lošeg kvaliteta. Ovo znači mnogo lažnih uzbuna za roditelje koji ne mogu da razlikuju da li je beba mirna ili se probudila i ne vide dovoljno jasno sliku kako bi uočili razliku. Kamere sa dodacima kao što su infracrveni LED-ovi obezbeđuju jasnu sliku, čak i u potpunom mraku.

 

Ne dozvolite da se umešaju smetnje!

Kada je reč o smetnjama, povezivost i mešanje signala su još jedan ključni element koji treba razmotriti. Najveći broj samostalnih, van-mrežnih bebi kamera funkcionišu na istoj frekvenciji (2,4GHz) kao i bežične mreže. Ovo može da dovede do značajnih smetnji, kako na kameri tako i kod svih koji koriste kućnu bežičnu mrežu. Mrežna kamera za praćenje beba rešava ovaj problem i potencijalno omogućuje roditeljima da pristupe snimku, posredstvom mobilne aplikacije ili web portala, u isto vreme, pre nego da zavise od samo jedne bazne jedinice.

 

Jednostavno podešavanje donosi spokoj

Čak i kada niste lišeni sna, jednostavno podešavanje je jako važno za svaki novi uređaj u kući. Mogućnost da se kamera instalira i konfiguriše samo jednim pritiskom na dugme pruža dodatno uverenje da sve funkcioniše savršeno od samog početka.

 

Dodatne funkcije ne moraju da znače i dodatne glavobolje

Na kraju, ali ne i najmanje važno, ne bi trebalo da previdite dodatne funkcije u potrazi za nižim troškovima, pošto to može da se ispostavi kao lažna ekonomičnost na duži rok. Na primer, ugrađeno noćno svetlo daje taman dovoljno ambijentalnog osvetljenja koje omogućava roditelju da nahrani ili proveri kako je beba bez dodatnog uznemiravanja. Slično, senzor za merenje temperature može da bude od neprocenjive važnosti u određivanju da li je bebi previše toplo ili hladno, a zvuk uspavanke ili dvosmerni audio mogu biti odličan način da pomognu da beba zaspi. Čuvanje snimaka na kameri znači da ovi dragoceni trenuci nisu propušteni čak i ako su roditelji van sobe, ali mnoge kamere zahtevaju da se snimci čuvaju na sajtovima kao što je YouTube. Ovo može biti komplikovano za podešavanje, pa čak i uz ispravna podešavanja privatnosti, roditelji mogu biti uznemireni tim predlogom.


Izvor: D-Link

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar