| Vesti | Ostalo | Netflix: Ulovite bug, i zaradite!
Ostalo

Netflix: Ulovite bug, i zaradite!

Netflix

Kompanija Netflix je pre par dana najavila da je započet program gde će korisnici biti u prilici da, nakon što otkriju bug koji je promakao timu iz ovog streaming servisa, zarade.

Naime, Netflix je već godinama radio na proširenju svog bug bounty programa, počevši od 2013. godine. Nakon toga, usledio je privatni bug bounty program, koji je otpočeo 2016. godine, uz tim od 100 istraživača iz bezbednosne kompanije Bugcrowd.

Vremenom je dodatnih 700 istraživača odlučilo da pripomogne u potrazi za nedostacima, a ona je urodila plodom, kako svedoči izveštaj o tome da je pronađeno i uvaženo preko 150 prijava.

Ovoga puta, Bugcrowd je odlučio da ovaj program pronalaženja bude javni, putem njihove platforme.

„Cilj Netflix-a je da 117+ miliona članova širom sveta bude zadovoljno, a posao bezbednosnog tima je da naši članovi, partneri i zaposleni budu sigurni“ – navode čelnici u saopštenju.

„Radili smo zajedno sa brojnim zajednicama za bezbednost kako bi ostvarili ovaj cilj kroz programe poput bug bounty putem Bugcrowd platforme u narednih par godina. Sada samo odlučili da lansiramo ovaj program za javnost putem Bugcrowd platforme kako bismo unapredili rad našeg servisa, a samim tim, jačali naš odnos sa zajednicom.“

Prosečna „plata“ vam može iznositi oko 1.100 dolara za uvažena rešenja, ali kako Bugcrowd strana nalaže, nekima se posrećilo da budu nagrađeni sa do 15.000 dolara.

Iz kompanije takođe navode da nakon što pošaljete izveštaj, moraćete da sačekate oko 2-3 dana kako bi se ona uvažila. Ako vam vaš predlog bude prihvaćen, i implementiran od strane tima iz Netflix-a, bićete dodati u Security Researcher Hall of Fame.

 

Izvor: Netflix

 

Komentarišite na forumu…