| Vesti | Ostalo | Kingston memorijski proizvodi najprodavaniji na domaćem tržištu
Ostalo

Kingston memorijski proizvodi najprodavaniji na domaćem tržištu

Kingston memorijski proizvodi

Kompanija Kingston je i ove godine zadržala vodeću poziciju na domaćem tržištu memorijskih proizvoda svih kategorija, prema rezultatima istraživanja analitičke kompanije u ICT oblasti – Mineco. Na osnovu pokazatelja prodaje iz prva tri meseca tekuće godine, kojima su obuhvaćene najveće kompanije u proizvodnji DRAM memorijskih modula, USB i SD fleš memorija, Kingston vodi sa preko 50% učešća, dok je u kategoriji internih SSD diskova i dalje u prednosti sa preko 40% učešća.

Analizom su, pored Kingstona, obuhvaćeni i svi ostali proizvođači memorijskih proizvoda koji su prisutni na domaćem tržištu. Kao parametar su uzeti rezultati prodaje svih domaćih uvoznika IT opreme u periodu od 01. januara do 31. marta 2015. godine. Tako su Kingston memorijski moduli pokrili 58,3% tržišta, a USB memorije nešto više od 58,7%. 

Kingstonove SD i SDC memorijske kartice su u ubedljivom liderstvu u odnosu na druge proizvođače, sa oko 60% udela. Ova kategorija proizvoda zabeležila je i najveći rast u odnosu na poslednji kvartal 2014. godine, kada je taj procenat iznosio 56,2. Jedina grupa memorijskih proizvoda čiji procenat ide ispod polovine tržišnog udela je interni SSD, koji sa 44,9% i dalje pozicionira Kingston na mesto ubedljivog lidera sa duplo boljim rezultatom od prvog sledećeg konkurenta na listi.

 

Kingston memorijski proizvodi 1

 

Kingston Technology Company Inc. je od početka 2015. godine predstavio 11 novih proizvoda, među kojima su po jedna memorija i SD memorija, četiri USB i tri SD memorije.

 

Izvor: Kingston

 

Komentarišite na forumu