| Vesti | Ostalo | Intel Q2 finansijski izveštaj
Ostalo

Intel Q2 finansijski izveštaj

Intel Q2 izvestaj

Kompanija Intel je objavila prihod ostvaren u drugom kvartalu od 12,8 milijardi američkih dolara, dobit od 2,7 milijardi američkih dolara, neto dobit od 2 milijarde američkih dolara i zaradu po akciji od 0,39 američkih dolara. Kompanija je generisala oko 4,7 milijardi američkih dolara u gotovini od poslovnih poduhvata, platila je dividende u iznosu od 1,1 milijarde američkih dolara i iskoristila je 550 miliona američkih dolara za otkup 23 miliona običnih akcija.

 

 

„Tokom drugog kvartala, ispunili smo kvartalna očekivanja i najavili nekoliko ključnih proizvoda“, izjavio je izvršni direktor kompanije Intel, Brian Krzanich. „Tokom prva dva meseca na mestu izvršnog direktora, čuo sam različita mišljenja naših korisnika, zaposlenih i svog tima u vezi sa kompanijom Intel i oblašću u kojoj poslujemo i siguran sam u naš uspeh više nego ikada„.

„Očekujemo da će postojati potražnja na tržištu za različitim kompjuterskim proizvodima“, izjavio je Krizanich. „Intel Atom i Core procesori i unapređena SOC integracija predstavljaju budućnost Intela. Kako bismo odgovorili na prilike koje nam se pružaju, Intelov najveći prioritet biće kreiranje proizvoda namenjenih ultra-mobilnom tržišnom segmentu“.

 

Finansijsko poređenje
Kvartal/poređenjeQ2 2013Q1 2013naspram Q1 2013
Prihod$12,8 milijardi$12,6 milijardiPorast od 2%
Bruto margina58,3%56,2%Porast od 2,1 pts.
Operativna dobit$2,7 milijardi$2,5 milijardiPorast od 8%
Neto dobit$2,00 milijardi$2,05 milijardiPad od 2%
Zarada po akciji39 centi40 centiPad od 3%

 

 

Izvor: Intel

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar