| Vesti | Ostalo | GIGABYTE proširuje ponudu matičnih ploča sa Intel Thunderbolt 3 podrškom
Ostalo

GIGABYTE proširuje ponudu matičnih ploča sa Intel Thunderbolt 3 podrškom

Kompanija GIGABYTE je objavila da je podrška za Intel Thunderbolt 3 proširena Intelovim sertifikatom na GA-Z170X-Gaming G1, GA-Z170X-Gaming GT i GA-Z170X-Gaming 7 matične ploče.

Korisnici koji žele da unaprede svoje matične ploče mogu da skinu ažuriranu verziju firmware-a sa oficijalnog GIGABYTE sajta. Kada se firmware instalira, Thunderbolt 3 podrška će biti omogućena na matičnoj ploči.

Pokretan Intelovim Thunderbolt 3 kontrolerom, novi Thunderbolt 3 protokol, koji je dostupan preko USB Type-C konektora na zadnjem I/O delu određenih matičnih ploča, donosi veliki protok kroz jednu žicu, koji ide čak do 40Gb/s, što je duplo više u odnosu na prethodnu generaciju. 

  

GIGABYTE Thunderbolt 1

 

Thunderbolt 3 preko USB Type-C priključka podržava DisplayPort 1.2, koji može da pokreće displeje sa 4K rezolucijom na 60 FPS i dodatke, kao što su isporuka struje do 36W i mogućnost da se u daisy-chain poveže do 6 uređaja korišćenjem USB porta tipa C.

 

GIGABYTE Thunderbolt 2 T GIGABYTE Thunderbolt 3 T GIGABYTE Thunderbolt 4 T

 

Podrška za Thunderbolt 3 na GIGABYTE GA-Z170X-Gaming G1, GA-Z170X-Gaming GT i GA-Z170X-Gaming 7 matičnim pločama otvara nove mogućnosti zahvaljujući velikom protoku koji obezbeđuje. Korisnici već sada mogu da skinu ažurirani firmware, kako bi imali podršku za Thunderbolt 3 na svojim matičnim pločama.

 

Izvor: GIGABYTE

 

Komentarišite na forumu