| Vesti | Ostalo | Facebook odustaje od Aquila internet drona
Ostalo

Facebook odustaje od Aquila internet drona

Facebook

Prošle godine, Facebook je objavio da je internet dron Aquila uspešno sleteo nakon prošlogodišnjih testova koji su se pokazali nepodobnim usled vremenskih uslova.

Međutim, ove godine, ovaj internet gigant je odlučio da obustavi dalju proizvodnju internet dronova, kao i zatvori fabriku u britanskom gradu Bridgwater.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju Facebook-a, kompanija namerava da se fokusira na internet sisteme na velikim visinama, kao i na saradnju sa partnerima kako bi razvili povezivost i lansirali je u nebesa.

Takođe, iz kompanije navode da ova ideja jednostavno nije bila finansijski isplativa, kako su „vodeće aviokompanije“ već razvile slične tehnologije.

Ovo će uključiti i polise, kao i komitete koji će kreirati specifična pravila. Sam razvoj Facebook Aquila drona nije bio lak, kako o tome svedoči pad drona 2016. godine usled nepovoljnih vremenskih uslova, da bi tek godinu dana kasnije Aquila uspešno prošao testiranja juna prošle godine.

Nije pomogla ni činjenica da je kompanija probala da ublaži vesti o padu i okrivi „strukturni neuspeh“, dok je dron pokušavao da lagano sleti, kao ni otkazana prvobitna ideja da se dron testira na Virgin Galactic-ovoj stanici.

 

Izvor: Facebook

 

Komentarišite na forumu…