| Vesti | Ostalo | Eipix i FTN potpisali protokol o saradnji
Ostalo

Eipix i FTN potpisali protokol o saradnji

Eipix FTN

Dekan Fakulteta tehničkih nauka (FTN), Univerziteta u Novom Sadu – prof. dr Rade Doroslovački i direktor kompanije Eipix Entertainment – Mirko Topalski, u petak, 8. maja su potpisali Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji kojim se predviđa obučavanje i stručno usavršavanje studenata fakulteta pod okriljem ove novosadske kompanije.

Cilj saradnje je da se studenti detaljno upoznaju sa različitim aspektima razvoja video igara i nadograde i fokusiraju svoja znanja, stečena formalnim obrazovanjem, pre svega u okviru katedre za grafičko inženjerstvo i dizajn, arhitekturu i urbanizam, industrijsko inženjerstvo i menadžment, računarstvo i automatiku, kao i na katedri za animaciju u inženjerstvu.

U Srbiji trenutno ne postoji institucionalno obrazovanje specifično namenjeno stvaranju stručnjaka u oblasti razvoja video igara, međutim Fakultet tehničkih nauka objedinjuje široku paletu znanja i veština koje predstavljaju osnovu onoga čime se Eipix i slične kompanije bave.

 

Eipix FTN 1 T Eipix FTN 2 T

 

Eipix Entertainment se bavi razvojem video igara i trenutno je najproduktivniji i najuspešniji proizvođač casual HOPA igara (Hidden Object Puzzle Adventure) žanra globalno, sa preko 30 naslova i ozbiljnim planovima da se do kraja godine uključi i u Free To Play tržište, trenutno najprofitabilnije na svetu.

 

Eipix FTN 3 T

 

Predviđena saradnja biće od velike koristi Fakultetu tehničkih nauka i kompaniji Eipix, ali najvažnije – doneće brojne beneficije samim studentima koji će imati priliku da se zaposle u jednoj od najpopularnijih i najbrže rastućih industrija – industriji razvoja video igara.

 

Izvor: Eipix

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar