| Vesti | Ostalo | Aaron Sorkin zainteresovan za nastavak „The Social Network“
Ostalo

Aaron Sorkin zainteresovan za nastavak „The Social Network“

Facebook

Aaron Sorkin je spreman za nastavak filma koji prati nastanak najpoznatije društvene mreže, Facebook.

Takođe, producent filma Scott Rudin je nagovestio da bi došlo do drugog dela The Social Network, koji je naišao na pozitivan prijem kod publike i kritičara.

„Dosta se interesantnih i dramatičnih stvari odigralo od onoga trenutka kada se film završio tužbom od braće Winklevoss, kao i Eduardo Saverin-a“, navodi Sorkin.

„Primio sam pregršt email-ova od Rudin-a sa porukom gde navodi da nema boljeg trenutka za nastavak nego sad.“

Od kada je The Social Network bio prikazan na filmskim platnima 2010. godine, Facebook je bio u žiži javnosti zbog brojnih skandala i kontroverzi, počevši od napada botova tokom američkih izbora za predsednika, borbe sa lažnim vestima, ili pak Cambridge Analytica skandalom.

The Social Network je postigao veliki uspeh kod publike i kritičara, kao i na blagajnama, gde je zabeleženo oko 224 miliona dolara na box office-u, kao i tri Oskara, uključujući i Oskar za najbolji adaptirani scenario (Sorkin).

Film je baziran na knjizi Ben Mezrich-a iz 2009. godine, The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, a Tale of Sex, Money, Genius and Betrayal, a glavnu ulogu vođe Facebook-a, Mark Zuckerberg-a, je tumačio Jesse Eisenberg.

 

Facebook 01

 

Izvor: Associated Press

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi