| Vesti | Mobile | Predsednik pametnih HTC telefona Chialin Chang se povukao
Mobile

Predsednik pametnih HTC telefona Chialin Chang se povukao

HTC Chialin

HTC je napustio predsednik Smartphone and Connected Devices Chialin Chang, prvobitno se priključivši timu kao CFO kompanije u aprilu 2012. godine.

Razlozi za napuštanje ove kompanije su navedeni kao „lični planovi za dalju karijeru“, prema navodima HTC-a, a još uvek se ne zna ko će preuzeti dužnosti.

HTC je između ostalog naveo u izveštaju za medije: „Možemo da potvrdimo da je Chialin Chang odlučio da se povuče sa pozicije predsednika poslova za pametne telefone i povezane uređaje. Zahvaljujemo mu se na njegovom zalaganju za kompaniju u zadnjih šest godina i želimo mu sve najbolje sa budućim poduhvatima.“

Chang se priključio timu HTC-a kao Chief Financial Officer 2012. godine, da bi četiri godine kasnije postao predsednik pametnih telefona i povezanih uređaja, dok se u izveštajima pojavila vest da on planira da lansira AI startup kasnije tokom ove godine.

U biznis izveštajima se između ostalog navodi da su HTC-ova primanja iz prošle godine bila najniža za 13 godina, dok je izveštaj prošle nedelje otkrio da su prihodi kompanije spali za 27 procenata između januara 2016. do 2017. godine.

Takođe, kao šlag na torti, HTC-ov tim za istraživanje i razvoj ostaje kraći za 2000 članova, kao i pristupu nekih patenata, nakon akvizicije Google-a u dogovoru za 1.1 milijardi dolara.

 

Izvor: HTC

 

Komentarišite na forumu