| Vesti | Mobile | ORII smart prsten – hands-free kontrola za vaš smartphone
Mobile

ORII smart prsten – hands-free kontrola za vaš smartphone

ORIIRing

Hongkongška kompanija Origami Labs je smislila idealno rešenje za potpunu hands-free kontrolu vašeg smartphone-a. U pitanju je ORII, uređaj koji se povezuje na telefon uz pomoć Bluetooth tehnologije i pruža što čistiji zvuk. Kada stavite ovaj prsten, moći ćete da čujete u što boljem kvalitetu ono što se trenutno čuje na telefonu, bilo da je video klip, muzika ili telefonski poziv.

ORII je prsten izgrađen od aluminijuma koji je zavaren za metalnu pregradu gde se sva elektronika nalazi. Oko grubo 30ak milimetara dugačak, 20ak milimetara širok kao i debljine od 12 milimetara, opremljen je sa zakrivljenim dizajnom.

Prsten je takođe vodootporan, i poseduje dual Bluetooth 4.0 radio sa Low Energy podrškom, dualni milkrofon koji otklanja buku, žiroskop, LED, bateriju od 50mAh koja traje 1.5 sata ako se kontinuirano koristi, tj oko 40ak sati u standby modu, i pri samom dnu, aktuator za telesnu kondukciju.

Uz ovaj prsten, korisnik biva u prilici da uživa u blagodetima glasovne kontrole, samim tim koristeći hands-free maksimum. Možete obavljati pozive, slati poruke, postovati po društvenim mrežama, i još mnogo toga. Sarađuje direktno uz Siri i Google Assistant kako bi korisnicima Androida ili iOS-a dali potpunu hands-free kontrolu virtual assistant-u njihovog uređaja, dok dodatna aplikacija nudi kastomizirane uzbune putem LED svetala ili vibracija.

 

ORIIRing 01

 

Prsten je originalno zamišljen 2015. godine, a iste godine su počeli i radovi na njemu. Kreator Kevin Wong je izjavio da je došao na ideju za ovaj uređaj tokom života sa ocem koji je imao probleme sa vidom. Želeo je da ovaj uređaj pomogne ne samo njegovom ocu, već svima onima koji žele više od svog telefona.

 

 

Izvor: Origami Labs

 

Komentarišite na forumu