| Vesti | Mobile | Novi Nokia 2.3 telefon svim fanovima u Srbiji donosi moć veštačke inteligencije
Mobile Nokia

Novi Nokia 2.3 telefon svim fanovima u Srbiji donosi moć veštačke inteligencije

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, najavila je dostupnost telefona Nokia 2.3 svim fanovima u Srbiji. Pored kamere koja je potpomognuta tehnologijom veštačke inteligencije i omogućava kreiranje fenomenalnih fotografija, Nokia 2.3 dolazi sa velikim HD+ ekranom dijagonale 6,2 inča i baterijom koja traje do dva dana i pruža dugotrajnu i sveobuhvatnu zabavu.

Ovaj model je spreman za Android 10, što znači da će vremenom postajati sve bolji, uz zagarantovana mesečna bezbednosna ažuriranja tokom tri godine kao i dve godine ažuriranja operativnog sistema.

Nokia 2.3 dolazi sa dvostrukom kamerom i Preporučenim snimkom, novom funkcijom Nokia telefona koja vam pomaže da odaberete najbolju fotografiju. Bilo da je reč o okretu u vazduhu, porodičnom portretu na kome se svi zaista osmehuju ili pobedničkom golu, Preporučeni snimak automatski beleži alternativne snimke pre i nakon što ste pritisnuli okidač i preporučuje najbolji.

Uz još više funkcija koje pokreće veštačka inteligencija, kao što su režim Portret i fotografisanje u uslovima slabog osvetljenja, kroz različite opcije podešavanja, fanovi sada mogu stvarati još kreativnije fotografije.

Nokia 2.3 poseduje posebno dugme za Google Assistant koje će vam uštedeti dosta vremena. Koristite svoj glas kako biste proverili svoj kalendar, trasu putovanja na posao ili druge informacije. Nokia 2.3 takođe ima funkciju biometrijskog prepoznavanja lica koja vam omogućava da otključate svoj telefon za tren oka.

Robert Siewierski, generalni menadžer kompanije HMD Global za istočnu Evropu je izjavio: „Korisnici širom sveta imaju poseban odnos prema seriji 2 Nokia telefona. Nokia 2.3 telefon je još jedan korak napred kada je reč o ispunjavanju našeg obećanja o iskustvu koje ostaje aktuelno još duže – pružajući korisnicima dve godine nadogradnje operativnog sistema i tri godine mesečnih bezbednosnih ažuriranja čak i u segmentu pristupačnih modela.

Osim toga, ovaj model dolazi sa vrhunskom tehnologijom veštačke inteligencije u ovom segmentu uređaja, velikim ekranom i našim prepoznatljivim obećanjem – baterije koja traje do dva dana, što ovaj uređaj čini idealnim izborom za sve one koji se u potpunosti oslanjaju na svoj pametni telefon.”

Nokia 2.3 fanovima predstavlja režim Portret, uz pomoć kog možete da istaknete subjekat i suptilno zamaglite pozadinu tako da dobijete neverovatne portrete. Jednostavno koristite Google Photos kako biste prilagodili zamagljenje nakon što ste usnimili fotografiju. Uz dvostruku kameru od 13MP/2MP fanovi mogu stvarati jedinstvene portrete sa različitim ekskluzivnim bokeh efektima – ili različitim stilovima zamagljenja pozadine kao što su Classic, Butterfly, Heart ili Star. Jednostavnim prilagođavanjem fokusa prilikom uređivanja sada možete stvarati privlačne fotografije kao pravi profesionalac.

Ovaj uređaj takođe kombinuje napredno stapanje slike i slaganje ekspozicije tako da možete da snimite sjajne slike uz živopisne detalje, čak i pri uslovima slabog osvetljenja.

Uživajte u svojim svakodnevnim aktivnostima još duže sa baterijom Nokia 2.3 telefona koja traje do dva dana uz pomoć tehnologije prilagodljive baterije potpomognute veštačkom inteligencijom. Uređaj uči vaše navike kada je reč o upotrebi aplikacija, što znači da sada možete koristiti vaš telefon još duže i potpuno se prepustiti svojim omiljenim filmovima i serijama. Sada možete da se opustite, uživate i oživite sjajne priče sa velikim HD+ ekranom dijagonale 6,2 inča.

Inspirisan svojim nordijskim nasleđem, Nokia 2.3 donosi istinski bezvremen dizajn koji je napravljen ne samo da izgleda dobro, već i da traje. 3D maska sa nano teksturom, bezbedno leži u ruci i ima fenomenalnu završnu obradu. Dvostruka kamera i blic ugrađeni su na poleđinu telefona bez izbočine za kameru. Uz to, kućište od livenog aluminijuma daje ovom telefonu veću čvrstinu i štiti sve komponente koje se nalaze u njemu.

Nokia 2.3 telefon je spreman za Android 10 što znači da će dobijati zagarantovana mesečna bezbednosna ažuriranja tokom tri godine, kao i dve godine ažuriranja operativnog sistema, tako da će vaš pametni telefon vremenom postajati sve bolji. Najnovije funkcije sistema Android 10 fanovima donose Dark temu – koja štedi energiju i unapređuje vidljivost; unapređene opcije privatnosti i još mnogo toga.

 

Izvor: HMD Global

 

Komentarišite na forumu…