| Vesti | Mobile | Korg sintizajzeri u iOS aplikaciji
Mobile

Korg sintizajzeri u iOS aplikaciji

KorgIOS

Korg je odlučio da ove godine oživi svoje poznate sintisajzere putem aplikacija za iPad i iPhone, i posle nekoliko klavijatura koje su uspešno digitalizovane, dolazi nam nova aplikacija iMono/Poly. U pitanju je klavijatura iz 1981. godine, gde se Korg-ov tim potrudio da uspešno rekonstruiše njene zvukove.

Mobilna aplikacija sadrži autentične tonove 4-oro voltažnih oscilatora koji vam dopuštaju stvaranje beskrajnih opcija harmonijskih konstrukcija. Aplikacija takođe dodaje i dva paketa multi-efekata i osam virtuelnih patch-eva.

Samo neki od umetnika koji su provukli ovaj sintisajzer kroz prste su Tangerine Dream, 808 State, Juno Reactor i Chemical Brothers.

Mono/Poly-jev unikatni zvuk se stvarao kombinovanjem oscilatora u polifone zvukove ili njihovim zajedničkim spajanjem kako bi se napravio monofonijski synth lead.

Nova aplikacija poseduje 128 preseta tako da možete odmah krenuti sa sviranjem bez da kreirate svoj synth zvuk.

Korg je takođe dizajnirao i ekrane koji se mogu lako smenjivati, tako da možete laganim klikom možete prelaziti sa jedne radne stanice na drugu, bilo da je virtual patch, efekti ili glavni sintisajzer.

Ukoliko posedujete Korg-ov muzički softver Gadget, moći ćete da direktno prebacite vaše fajlove na PC.

Ova zabavna aplikacija košta oko 20 dolara.

 

Izvor: Korg

 

Komentarišite na forumu