| Vesti | Mobile | Coolpad dolazi na evropsko tržište sa Porto i Modena pametnim telefonima
Mobile

Coolpad dolazi na evropsko tržište sa Porto i Modena pametnim telefonima

Coolpad SR

Coolpad, sedmi najveći proizvođač smart telefona na svetu i četvrti po redu u Kini, dolazi i na evropsko tržište i to sa dva modela pametnih telefona – Porto i Modena. Ovi modeli telefona elegantnog dizajna će biti dostupni i u Srbiji, a cene će im se kretati između 150 i 200 evra.

Coolpad Porto je smart telefon dijagonale ekrana od 4,7 inča. Na ivicama je tanak 4,8mm, dok mu je debljina kućišta svega 7,9mm. Zakrivljena ergonomska poleđina i veoma laki materijali, čija težina iznosi svega 119 grama, čine ovaj telefon veoma prijatnim za držanje u ruci. Inovativno kućište telefona Coolpad Porto, napravljeno je od indijskog oraha. Ovaj ekološki materijal nije dobar samo za očuvanje okoline, već i za izgled telefona, jer otisci prstiju ne ostaju na kućištu. 

Prednja kamera od 5MP i glavna, zadnja kamera od 8MP sa opcijom LED osvetljenja, obezbeđuju fotografije visokog kvaliteta. Coolpad je napravio kameru koja propušta više svetlosti (f/2.2), BSI senzor i širokougaono sočivo od 28mm. Tu je i opcija pravljenja „selfi“ fotografija bez pritiskanja bilo kojeg tastera, a možete snimiti i 1080p Full HD video.

 

Coolpad SR 1 T Coolpad SR 2 T

 

Ultra-tanki Porto je brzi 4G LTE telefon koji nudi velike brzine pri preuzimanju podataka, a u samo tri jednostavna koraka možete kontrolisati svaki kućni uređaj koji koristi infra-red daljinsku kontrolu. Tu je i opcija za uštedu energije, pa možete biti sigurni da se baterija od 1800mAh neće isprazniti u nezgodnom trenutku.

 

Coolpad SR 3 T Coolpad SR 4 T

 

Coolpad Modena je nešto veći model telefona sa dijagonalom ekrana od 5,5 inča. Pomoću naprednog 64-bitnog, četvorojezgarnog procesora Qualcomm Snapdragon 410 i Adreno 306 grafike, Modena je odličan izbor i za ljubitelje 3D gejminga. Ovaj brzi 4G LTE telefon sa dual SIM funkcijom, omogućava i da se prebacujete sa jedne mreže na drugu kada god poželite. Idealan je za one koji su uvek u pokretu i koji žele da vide omiljene sadržaje na velikom i dobro osvetljenom ekranu. Sa premium dizajnom, ultra-tankim ramom i kućištem debljine svega 8,6mm sa zakrivljenom poleđinom, Coolpad Modena će zadovoljiti i najstrože estetske prohteve korisnika.

 

Coolpad SR 5 T Coolpad SR 6 T

 

Modena je takođe ima zadnju kameru od 8MP sa opcijom LED osvetljenja i nudi snimanje 1080p videa visoke definicije. Od zanimljivih opcija, tu je efekat dodavanja šminke na fotografijama (makeup correction), noćno snimanje, HDR i smile capture, a baterija od 2500mAh omogući će gejmerima i onima koji su stalno u pokretu da uživaju u Modeni bez nepoželjnih prekida.

 

 

I Porto i Modena imaju pametne opcije, tako da određenu aplikaciju možete pokrenuti iz stand-by moda, ispisivanjem određenog slova na ekranu. Npr. da biste pokrenuli opciju pozivanja, prstom ispišete „c”, da biste pokrenuli internet pretraživač, ispišete „e”, a da biste pustili muziku, ispišete „m“.

 

 

Porto će na domaćem tržištu biti dostupan u crnoj i beloj boji, a Modena u beloj, crnoj i zlatnoj boji.

 

Izvor: Coolpad

 

Komentarišite na forumu