| Vesti | Hardver | Zeonbud izabrao Astru
Hardver

Zeonbud izabrao Astru

ses_astra

SES ASTRA, deo kompanije SES je objavila da je Zeonbud, ukrajinski digitalni terestrijalni operater, izabrao ASTRU da distribuira prvu ukrajinsku digitalnu terestrijalnu tv mrežu. Zeonbud je dobio dozvolu koja mu omogućava da upravlja sa četiri multipleksa i to preko SES ASTRINE orbitalne pozicije 31,5 stepeni istočno kako bi mogao otpočeti sa digitalnim terestrijalnim tv emitovanjem u septembru 2011. godine. Kompanija će koristiti svoje kapacitete za distribuciju televizijskih signala svojoj mreži digitalnih terestrijalnih tornjeva omogućavajući im da pruže usluge digitalne televizije domaćinstvima širom Ukrajine.

 

Ferdinand Kajser, izvršni direktor prodaje i marketinga kompanije SES, izjavio je: „Veoma smo ponosni što smo u prilici da doprinesemo pokretanju digitalne terestrijalne televizije u Ukrajini. Predstavljanje nove mreže značajno će doprineti razvoju digitalizacije i potvrđuje ključnu ulogu SES ASTRE kao kompanije koja omogućuje i pruža najbolju digitalnu infrastrukturu za distribuciju televizije. Sa svojim jedinstvenim karakteristikama, uključujući veliki protok i domet, satelit predstavlja idealnu dopunu svih terestrijalnih infrastruktura“.

Andrij Šumilov, zamenik direktora kompanije Zeonbud, rekao je: „Satelit je oduvek bio jak pokretač digitalizacije u Ukrajini. Odabrali smo SES ASTRU zbog odlične tržišne i tehničke ekspertize. Zajedno sa kompanijom SES ASTRA ubrzaćemo proces digitalizacije u Ukrajini i cilj nam je da do kraja ove godine pokrijemo 95 odsto ukrajinskih tv domaćinstava sa uslugama digitalne televizije najvišeg kvaliteta„.

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar