| Vesti | Hardver | Zalman osvežava kolekciju CPU kulera i kućišta
Hardver

Zalman osvežava kolekciju CPU kulera i kućišta

zalman

Zalmanova poznata linija CPU kulera je može se reći upravo osvežena. To osvežavanje uključuje i nove CPU kulere sa do sada najbolje pokazanim „tower“ dizajnom kompaktnih veličina. Među novim proizvodima izdvaja se model CNPS11X Extreme, jer poseduje duple radijatore povezane u V oblik što omogućava direktan protok vazduha kroz centar.

 

 

zalman_cnps11x_cnps7x_cnps5x_T

CNPS7X LED je napravljen u istom dizajnerskom konceptu, ali je spakovan u manje dimenzije, dok je model CNPS5X-SZ napravljen sa ciljem da zadovolji potražnju cenovno „nižeg“ segmenta tržišta.

zalman_gs1200_T

Vizuelno zapanjujući, model kućišta GS1200, koje je pravljeno za PC entuzijaste sa opcijama koje su nadograđene na osnovu prvobitnog modela GS1000 na kojima je zasnovan. Poboljšanja se ogledaju u 200mm LED ventilatoru sa bočne strane, kao i ventilatoru na vrhu. Sa prednje/gornje strane se nalazi i 3.5″ SATA hard disk dok za brzo kačenje diskova na sistem. Tu je i podrška za kačenje velikih CPU hladnjaka u vidu rupe na nosaču matične ploče, a ne izostaje ni USB 3.0 podrška. Od konektora tu su: 1x mikrofon, 1x slušalice, 3x USB 2.0, 1x e-SATA i 1x USB 3.0. Ovo kućište je još iskorišćeno da se u njemu prezentuju Zalmanovi najnoviji proizvodi koje smo predstavili u vestima malo pre nove godine, a reč je o CPU i VGA meračima potrošnje.

1

2

Kućište poseduje četiri vidljiva ležišta za 5.25″ uređaje kao i brzo-menjajuća ležišta za diskove na dnu sa prednje strane. Kao i kod skupljih serverskih kućišta i kod ovog ima šest mesta za uređaje od 3.5″. Kućište može da podrži grafičke karte dužine do 350mm. Teži 12.4kg, a dimenzije su mu 260x570x640mm. Napravljeno je od čelika, dok su mu bočne stranice napravljene od eloksiranog aluminijuma. Prednja i gornja strana su napravljene od ABS plastike. Pet ventilatora dolazi uz kućište, jedan izduvni gornji ventilator (200mm), jedan usisni sa boka (200mm), dva usisna na prednjoj strani (92mm), a tu je i jedan izduvni ventilator sa zadnje strane (120mm). Cena je trenutno nepoznata, ali se uskoro očekuju dodatne informacije.

zalman_zm-nsp100_T

Za entuzijaste koji više vole laptopove ili su primorani da ih koriste pre desktop mašina zbog prirode posla, tu su novi Zalmanovi ZM-NSP100 zvučnici. Sve što je ovako malo, ne može da pruži zadovoljavajuci „udarac“ u vidu bass-a, ali kvalitet zvuka koji ovi mališani daju je prilično impresivan.

 

Izvor : tomshardware

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar