| Vesti | Hardver | Xigmatek predstavlja Pantheon ATX midi kućište
Hardver

Xigmatek predstavlja Pantheon ATX midi kućište

xigmatek

Xigmatek je spreman sa svojim najnovijim PC kućištem, Pantheon. Ovo ATX midi kućište dolazi u četiri varijante : Pantheon Black (kompletno crno, sa dodatnim provetravanjem sa strane umesto providne bočne stranice), Pantheon Black W (kompletno crno, sa providnom bočnom stranicom), Pantheon Silver (poseduje dve vertikalne linije koje se provlače duž prednje strane), i na kraju Pantheon Silver W (isto kao prethodna verzija samo sa providnom bočnom stranom).

 

 

 

pantheon-fp1bpantheon-fp2b
pantheon-fp3bpantheon-fp4b

Dimenzije ovog kućišta su 206x543x500mm (ŠxVxD), prednja strana je od perforiranog metala. Unutrašnjost je u potpunosti crne boje, a poseduje i mehanizme koji ne zahtevaju upotrebu dodatnog alata.

Jedinstvene funkcije koje poseduje ovo kućište su način ulaska vazduha, kao i dizajn 3.5″ kaveza za hard diskove. Prednji panel na delu gde je kavez je moguće skinuti, što vam daje mogućnost brzom pristupu do šest diskova i njihovom brzom skidanju i menjanju.

Umesto do sada standardno viđenih položaja ventilatora koji hlade diskove sa prednje strane, ovde su pozicionirani bočno i sastoje se od dva ventilatora od 120mm. Od ostalih ventilatora tu je jedan od 140mm pozadi, a napravljena su i mesta za kačenje ventilatora, jednog na dnu kao i dva mesta na vrhu.

pantheon-fp6b

pantheon-fp7b

Mesto za matičnu ploču je ulegnuto radi boljeg distribuiranja kablova kroz rupe za menadzment kablova, a deo kod CPU soketa je isečen radi boljeg pristupa nosačima hladnjaka za CPU.

pantheon-fp5b

pantheon-fp11b

pantheon-fp12b

Prednji panel od konektora ima dva USB 3.0, kao i dva USB 2.0 konektora, a tu su i audio konektori, kao i dva potenciometra za kontrolu ventilatora.

pantheon-fp8b

 

Cena je za sada nepoznata.

 

 

Izvor : techpowerup

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar