| Vesti | Hardver | XFX napušta GeForce GTX 400 seriju
Hardver

XFX napušta GeForce GTX 400 seriju

xfx

XFX-u je sve udobnije u redovima AMD-a iz dana u dan, što svakako bode oči samoj nVidia-iji. U sred lansiranja GeForce GTX400 serije, XFX radi ono što se pre par meseci činilo nezamislivim : napušta nVIDIA GPU visoke klase. XFX je odlučio da ide protiv pravljenja i plasiranja u prodaju GeForce GTX 480 i GeForce GTX 470 grafičkih karti, rekavši uz to da favorizuju AMD GPU visoke klase umesto nVIDIA.

 

 

Ovaj potez dolazi čak i posle završene svoje ambalaže za buduće proizvode koju ste mogli videti. Pored toga što je napravila nereferentni dizajn crteža za skoro svaki Radeon iz serije HD 5000 GPU, kompanija je radila još više na glavnim čipovima iz nVIDIA visoke klase GPU-ova.

 

12_xfx_gtx400

 

Raskol između XFX-a i Nvidia je postao i više nego očigledan kada je XFX izjavio na saopštenju za javnost u vezi novo-dizajniranih Radeon karti sledeće : „XFX je oduvek razvijao najsnažnija i najsvestranija igračka oružja na svetu – i upravo smo kročili na igrački tanjir i ponudili nešto spektakularno, što će prosto oduvati trenutnu nVIDIA-jinu ponudu i to načisto.“… dodajući sledeće … „GTX480 i GTX470 samo što nisu izašli, ali, možda je vreme došlo da se prizna ko zaista ima „velike topove“.

Ovaj potez će definitivno dovesti do razočarenja jedan broj potencijalnih kupaca GTX400 serije, jer je XFX poznat po svojoj duploj doživotnoj garanciji koju će propustiti ovog puta. XFX međutim tvrdi da će možda nastaviti da rade na Fermi-jevim slabijim modelima.

 

Izvor : techpowerup

Komentarišite na forumu

 

Tagovi