| Vesti | Hardver | Verbatim predstavlja štedljive led sijalice
Hardver

Verbatim predstavlja štedljive led sijalice

uvodna

Verbatim je predstavio štedljivu seriju LED sijalica koje su dizajnirane za kućnu primenu. Ova serija za krajnje potrošače sastoji se od dve sijalice E27 Classic A, dve sijalice MR16 sa grlom po formatu GU5.3 i sijalica PAR10 sa grlom formata GU10. Uz izuzetak sijalice MR16 koja radi na napajanju od 12-volti AC/DC, ove nove sijalice rade na naizmeničnoj struji od 220-240 volti.

Sve sijalice nude toplo belo svetlo sa temperaturama boje između 2.500 i 2.800 kelvina kao i radnim vekom od 25.000 odnosno 35.000 sati, u zavisnosti od modela. Sijalice E27 i 3-vatna MR16 mogu se koristiti na instalacijama sa prigušenim svetlom. Glavna osobina predstavljenih sijalica E27 Classic A u verziji od 6,5 W je tehnologija CTA (Colour Temperature Adjustment) koja oponaša klasične sijalice i daje toplije tonove kada se koristi na prigušenim instalacijama.

 

 

Ovaj proizvod dostupan je odmah, dok će 9-vatna verzija biti dostupna u decembru. 3-vatna MR16 sijalica sa grlom formata GU5.3 i sijalica PAR16 snage 4 W sa grlom GU10 takođe su već sada dostupne. Sijalica MR16 snage 6 vata biće dostupna u decembru.

 

verbatim_led_4

 

Sijalice E27 Classic A, dostupne od 6,5 W i 9 W, dizajnirane su kao zamena za 20-vatne ili 40-vatne klasične sijalice i za osvetljenje od 190 odnosno 440 lumena uz indeks boja (colour rendering index – CRI) od barem 75 za sijalicu od 6,5 vata odnosno 85 za sijalicu od 9 vata. Verzija sijalice E27 Classic A od 6,5 W dodatno nudi i tehnologiju CT (Colour Temperature Adjustment) koja oponaša klasične sijalice prilikom prigušivanja, kada daje toplije tonove.

 

verbatim_led_5

 

Sijalice MR16 su 3 i 6 W jačine sa uglom svetlosnog zraka od 30 odnosno 25 stepeni, tipičnim CRI-jem od 80 i osvetljenjem od 110 odnosno 225 lumena. Sijalica PAR16 snage 4 W ima ugao svetlosnog zraka od 28 stepeni i nudi osvetljenje od 100 lumena sa intezitetom od 380 kandela i tipičnim CRI-ijem 75.

 

verbatim_led_2

 

Od 1. januara 2012. zakoni Evropske Unije zbranjuju korišćenje klasičnih sijalica za kućnu upotrebu, a Verbatim povećava svoj portfolio proizvoda kako bi odgovorio na rastuće zaheve tržišta za pouzdanom, ekonomičnom rasvetom. Verbatimova napredna LED-tehnologija nudi uštedu energije do 80% u poređenju sa klasičnim sijalicama tako da smanjuje troškove iispuštanje CO2. Sijalice proizvode toplo belo svetlo sa visokokvalitetnim renderovanjem boja, a većina se može koristiti na prigušenim instalacijama što omogućava kupcima da kreiraju prijatnu, domaću atmosferu za opuštanje ili posao. Sijalice se pale odmah i ne sadrže otrovne materije poput fluorescentnih sijalica pa su tako manje štetne po životnu okolinu. Duži radni vek čini ih ekonomičnim na duži rok i minimalzuje trud oko održavanja, budući da se tokom normalnog rada ne moraju menjati i po nekoliko godina.

 

verbatim_led_1

 

Ove nove sijalice su dizajnirane kao ekonomična alternativa Verbatimovim profesionalnim serijama sijalica i sve su dostupne kroz veleprodaju i maloprodajne objekte sa elektronskom i električnom opremom.

Izvor: Verbatim

 

Komentarišite na forumu