| Vesti | Hardver | Verbatim OLED rasveta
Hardver

Verbatim OLED rasveta

uvodna

Verbatim je predstavio OLED-modul koji dizajneri rasvete, umetnici, inženjeri i arhitekte mogu koristiti za jednostavno i brzo stvaranje kreativne šeme rasvete, korišćenjem Verbatimovih panela VELVE OLED (organic light-emitting diode). Svaki modul sastoji se od uokvirenog panela VELVE OLED, sa podesivom bojom i površinom dimenzija 123 x 123 mm, koja emituje svetlost. Štampana pločica sa kontrolnom elektronikom montirana je na pozadini svakog panela. Dimenzije uređaja su 146,4 x 133,3 x 8,7 mm i teži 192 grama.

OLED modul podržava prigušivanje svetlosti, troši 2,6 W iz 24-voltnog jednosmernog strujnog izvora i podržava sisteme DMX512 i DALI, a integrisana kalibracija obezbeđuje ravnomernu distribuciju svetla od panela do panela. Nudi RGB-boju na 47,6 lumena, osvetljenost od 1.000 kandela po kvadratnom metru pri temperaturi boje od 3.000 K i uz svetlosnu efikasnost od 31 lumena po vatu.

 

 

U ponudi je i paket za testiranje VELVE OLED. Sastoji se od uokvirenog OLED-modula dimenzija 207 x 145 x 18,3 mm sa podesivim bojama i elektronskim sklopom koji se može podešavati preko USB-a. Inicijalna boja i beli tonovi su unapred programirani, a dizajneri mogu eksperimentisati sa bojom, belim tonovima i osvetljenjem korišćenjem isporučenog softvera. Spoljašnje napajanje AC/DC i informacije koje objašnjavaju rad tehnologije OLED takođe su deo paketa.

 

verbatim_oled_1

 

verbatim_oled_2

 

Višestruko tanja od vlasi kose, OLED rasveta je istovremeno fleksibilna i lagana. Nudi žarko, dinamično svetlo i koristi manje struje čak i od uobičajene LED-rasvete, što omogućava stvaranje osvetljenja arhitektonske dimenzije uz minimalnu potrošnju energije.

 

verbatim_oled_3

 

verbatim_oled_4

 

Verbatimov vlasnik, kompanija Mitsubishi Chemical Corporation (MCC), integrisala je kvalitete tehnologije OLED sa novim proizvodnim procesima i materijalima kako bi stvorila novu tehnologiju emitovanja svetlosti koja omogućava proizvodnju najvećih OLED-panela na svetu, površine otprilike 14 kvadratnih centimetara. Dalji razvoj će omogućiti stvaranje još većih panela i dodatno smanjiti troškove proizvodnje.

 

verbatim_oled_5

 

verbatim_oled_6

 

Lampe koje koriste tehnologiju VELVE OLED biće dostupne krajem ove godine.

 

 

Izvor: Verbatim

 

Komentarišite na forumu