| Vesti | Hardver | USB-C bi uskoro mogao ponuditi zaštitu od štetnih uređaja
Hardver

USB-C bi uskoro mogao ponuditi zaštitu od štetnih uređaja

USBC

USB Implementers Forum (USB-IF) je odlučio da se upusti u tehnologiju zaštite korisnika od potencijalnih sigurnosnih propusta kod brojnih USB uređaja, poput malware-a ili curenja podataka.

Naime, USB-IF je pokrenuo svoj USB Type-C Authentication Program, koji će pomoći u ublažavanju ovih problema.

Program definiše optimalnu autentikaciju zasnovanu na kriptografiji za USB-C uređaje i punjače.

Svaki host sistem koji koristi ovaj protokol će biti u mogućnosti da potvrdi autentičnost uređaja ili punjača, uključujući deskriptore i mogućnosti, u trenutku uspostavljanja veze.

Na primer, ukoliko ste zabrinuti zbog punjenja telefona na javnom terminalu, vaš telefon može da primeni smernice koje dozvoljavaju samo punjenje od sertifikovanih punjača.

Kompanija je u međuvremenu mogla da postavi politiku za svoje računare, dajući im pristup samo proverenim USB uređajima za skladištenje. USB-IF će se takođe pojaviti na ovogodišnjem CES 2019 sajmu, gde će iznesti još informacija o celokupnom protokolu.

„USB-IF je uzbuđen što pokreće USB Type-C Authentication Program, obezbeđujući OEM-ovima fleksibilnost da implementiraju bezbednosni okvir koji najbolje odgovara njihovim specifičnim zahtevima proizvoda”, rekao je predsednik USB-IF i šef operacija Jeff Ravencraft.

„Kako ekosistem USB Type-C nastavlja da raste, kompanije mogu dodatno obezbediti sigurnost koju potrošači očekuju od sertifikovanih USB uređaja.“

 

Izvor: USB-IF

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi