| Vesti | Hardver | Univerzitet u São Paulu je odabrao SGI Altix ICE 8400 za akceleraciju u astronomskim istraživanjima
Hardver

Univerzitet u São Paulu je odabrao SGI Altix ICE 8400 za akceleraciju u astronomskim istraživanjima

sgi

FREMONT, Kalifornija. – 14. Februar, 2011- SGI, lider od poverenja u oblasti tehnološkog računarstva, danas je objavio da je katedra za Astronomiju Univeriteta u São Paulu odabrao SGI Altix ICE 8400 za njihov HPC sistem kako bi omogućili napredna naučno astronomska istraživanja u Brazilu.

Pošto teoretičari na Univerzitetu u São Paulu kreiraju nove sve naprednije fizičke modele za proučavanje univerzuma, njima je neophodna ogromna procesorska snaga većih, bržih i masivno paralelnih računarskih klastera. Katedra za astronomiju je odabrala Altix ICE 8400 sa AMD procesorima koji na jedinstven način ispunjava njihove intezivne računarske potrebe, i daje im mogućnost da rešavaju probleme koje do sada nisu bili u stanju da reše.

„Mnoga od istraživanja koja se obavljaju na našoj katedri kritično su zavisna od dostupnih računarskih resursa“, kaže Dr. Aleks C Karitofi (Dr. Alex C. Carciofi), profesor na katedri za Astronomiju Univerziteta u São Paulu. „Računarska moć našeg novog SGI Altix ICE 8400 sistema će nam omogućiti da dramatično uvećamo razmere i opseg problema koje proučavamo i dodatno će nam pomoći u razumevanju ogromnog univerzuma u kome živimo“.

Altix ICE 8400 koji se nalazi u Univerziteta u São Paulu sačinjen je od 2,304 jezgara AMD Opteron 6172 procesora i poseduje preko 4,6 TB glavne memorije. Putem implementacije AMD Opteron 6100 Serije procesora, Altix ICE 8400 je sada sposoban da sadrži i do 1,536 procesorskih jezgara u jednom reku, i može se bez problema skalirati od 32 do 65.536 računarskih čvorova. Dodatno, Altix ICE 8400 sada isporučuje i do 14,13 teraflopsa i do 8.192 TB memorije po reku.

„AMD Opteron serije 6100 procesori pružaju performance-po-dolaru-po-vatu koje kupci poput, Univerziteta u São Paulu, zahtevaju za svoja sve kompleksnija istraživanja i sve veće potrebe za podacima“, kaže Pat Patla, potpredsednik i generalni menadžer, Serverskog Biznisa u AMD-u. „Kombinujući snagu AMD Opteron serije 6100 procesora sa SGI-evim tehnološkim računarskim rešenjima visokih performansi, mi smo u stanju da isporučimo HPC rešenja koja su u stanju da načine proboje koje do sada nismo bili u prilici da vidimo“.

„Momentum za SGI Altix ICE sa AMD procesorima se nastavlja, pošto sada nudimo punu podršku novo predstavljenim AMD Opteron 6100 serije procesorskim modulima, širom cele naše ponude skalabilnih servera“, kaže Bill Mannel, potpredsednik proizvodnog marketinga u SGI-u. „Ovo uključuje Altix ICE Visokih Performansi Računarske (HPC) klastere, CloudRack i Rackable skalabilne servere, i SGI InfiniteStorage servere“.

 

Dostupnost

Širok izbor SGI skalabilnih serverskih platformi sa podrškom za AMD Opteron 6100 seriju procesora je trenutno dosupan. Za informacije o konkretnim konfiguracijama i cenama možete posetite SGI na www.sgi.com/amd.

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar