| Vesti | Hardver | Transcend predstavlja SSD370 SATA III
Hardver

Transcend predstavlja SSD370 SATA III

Transcend SSD370

Transcend predstavlja SSD370, SATA III 6 Gb/s 2.5″, koji odlikuje veliki kapacitet skladištenja do 1TB-a, brzina čitanja od 570MB/s i brzina pisanja od 470MB/s.

SSD370 omogućuje da napredni uređaji imaju veliki kapacitet i visoke performanse, tako što kombinuje veliku brzinu i izdržljivost SSD-a i dodatno podržava različite korisne funkcije, kao npr. SATA DevSleep, kako bi optimalizovao potrošnju energije.

 

 

Transcend SSD370 01

Transcend-ov SSD370 ima kapacitet u rasponu od 32 GB do 1 TB, zadovoljavajući tako zahteve korisnika za velikim memorijskim prostorom. Koristeći prednosti nove generacije SATA III 6 Gb/s interfejsa, DDR3 DRAM memoriju, i Transcend TS6500 kontrole, SSD370 se takođe sastoji od kvalitetnih MLC NAND flash čipova kako bi postigao veliku brzinu prenosa podataka, dovoljnu za lako izvršavanje svakodnevnih zadataka kao i za zahtevne multimedijalne aplikacije.

Korisnici prenosnih računara često koriste standby mode kako bi izbegli čekanje da operativni sistem pokrene back up, međutim to utiče na trajanje baterije. DevSleep tehnologija omogućuje da se u potpunosti isključi SATA interfejs kada nije u upotrebi, zadržavajući vreme odgovora ispod 20 ms.

Transcend SSD370 02

Pored velikog kapaciteta i velike brzine prenosa, SSD370 poseduje i druge karakteristike kao što su unapređeni Power Shield mehanizam, intelignetni Block Management, Wear Leveling, TRIM i NCQ. Takođe podržava poboljšane S.M.A.R.T. komande i nudi odličnu otpornost na iznenadni nestanak struje, obezbeđujući tako dugoročnu pouzdanost i zaštitu vaših podataka.

I paketu se nalazi i SSD Scope besplatni softver koji pomaže pravilnom održavanju SSD-a, tako što će ga redovno ažurirati, sprečiti funkcionalnu degradaciju i predviđati probleme pre nego što se dese. Korisne funkcije uključuju: drajverske informacije, S.M.A.R.T. status, dijagnostičko skeniranje, sigurnosno brisanje podataka, najnoviji firmware, TRIM Enabling, pokazatelj bitnih parametara, kloniranje diska.

SSD370 dostupan je u veličinama i ceni od 32GB ($49), 64GB ($59), 128GB ($99), 256GB ($169), 512GB ($319) i 1TB ($679). Svi modeli su podržani trogodišnjom garancijom.

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu…..