| Vesti | Hardver | Transcend predstavlja aXeRam seriju memorija
Hardver

Transcend predstavlja aXeRam seriju memorija

uvodna

Kompanija Transcend je tržištu predstavila novu seriju DDR3 memorija. U pitanju je serija pod imenom aXeRam. Kao što se može pretpostaviti iz naziva memorije iz ove serije su namenjene entuzijastima, igračima, a naročito overklokerima, koji žele da performanse „iscede“ do kraja.

 

 

Memorijski čipovi kod memorija iz aXeRam serije su ručno birani, radi postizanja što boljih rezultata. Takođe ove memorije su low voltage tj. njeni radni naponi su tako postavljeni da bi se omogućio što veći overklok.

Tu su i hladnjaci, koji omogućuju odlično sporovođenje toplote van memorijskih čipova, i time omogućuju manje radne temperature i veću overklok marginu.

 

spec T

 

Naravno podrška za XMP profile se podrazumeva, čime se olakšava „OC“ prostim izborom XMP profila.

 

xmp

 

Trenutno su dostupni dual i tripple channel kitovi kao što možete videti u tabeli ispod, a garancija na module je lifetime.

 

Radna frekvencija2000 MHz2133 MHz2400 MHz
Dual channel2×2 GB / 2×4 GB2×4 GB2×2 GB / 2x4GB
Tripple channel3×2 GB

 

Radni napon za 2x4GB memoriju na 2133MHz(CL 10-11-10-27) iznosi 1,6V, dok je na taktu 2400MHz(CL 11-12-11-29) radni napon od 1,65V.

 

Pošto ova serija memorija u svojem imenu nosi reč aXe kao i naš portal, jedva čekamo da nam dođe na test, jer verujemo da nešto što nosi aXe u svom imenu prosto ne može da omaši/omane 😀

 

Izvor: Transcend

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar