| Vesti | Hardver | Transcend predstavio UHS-I memorijske kartice velikog kapaciteta
Hardver

Transcend predstavio UHS-I memorijske kartice velikog kapaciteta

Transcend SDXC UHS-I

Kompanija Transcend, kao jedan od lidera u proizvodnji memorijskih uređaja, je predstavila SDXC memorijske kartice velikog kapaciteta, koje podržavaju UHS-I standard.

Tako je sada u ponudi osim modela kapaciteta do 32GB, kao i retkih modela kapaciteta 64GB, sada i modeli kapaciteta od 64 oznake TS64GSDU1, kao i masivnih 128 GB oznake TS128GSDXC10U1.

 

 

Predstavljena kartica od 64GB pripada Premium seriji i nosi 300x brzinsku oznaku koja joj omogućava brzine do 45MB/s. U Transcend ponudi postoji i model istog kapaciteta, ali iz Ultimate serije koji je po specifikacijama duplo brži.

Model od 128GB pripada najbržoj Transcendovoj seriji – Ultimate i nosi brzinsku oznaku od 600x što joj omogućava maksimalnu brzinu prenosa od 90MB/s, tako da je moguće čitav GB materijala prebaciti za manje od 12s.

Zbog brzinskih specifikacija ove memorijske kartice se mogu koristiti za snimanje HD video materijala, a pošto obe predstavljene memorijske kartice podržavaju exFAT fajl sistem moguće je snimati i pojedinačne materijale koji su veći od 4GB.

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar