| Vesti | Hardver | Svi vaši podaci će stati u SD Express
Hardver

Svi vaši podaci će stati u SD Express

SD

Jedna SD kartica će možda jednog dana biti dovoljna da zadrži celokupnu kolekciju medija, bez obzira koliko je ogromna, i očigledno će biti još brža od današnjih ponuda.

Ovako je SD Association (grupa koja postavlja standarde za memorijske kartice) najavila novu specifikaciju pod nazivom SD Express, koja dodaje PCI Express i NVMe interfejse na kartice, čime se brzine prenosa podataka povećavaju na čak 985MB u sekundi.

Ova specifikacija se može primeniti na buduće SDXC i SDHC memorijske kartice, ali će zahtevati iste dodatne pinove poput UHS-II i UHS-III radi dodatnog bandwidth-a.

Pored toga je najavljen i SD Ultra Capacity (SDUC) format, koji gura granice maksmalnog kapaciteta SD karti od 2TB do 128TB. „Možete smestiti više od 29.000 Full HD filmova na jednu 128TB SD kartu.

Pod pretpostavkom da je tipična fotografija veličine 5MB, na istoj kartici može biti i više od 26 miliona fotografija. Moglo bi da ima više od 16 miliona pesama, ako su oko 8 MB svake (i ako nije u pitanju lossless kvalitet); tri će biti dovoljno za čuvanje celokupne biblioteke Spotify-a od 35 miliona pesama.“ – navodi se između ostalog u saopštenju.

 

 

Izvor: SD Association

 

Komentarišite na forumu…