| Vesti | Hardver | Sony radi na razvoju 3D televizora bez potrebe za naočarima
Hardver

Sony radi na razvoju 3D televizora bez potrebe za naočarima

sony

Japanska kompanija Sony saopštila je javnosti da radi na novom projektu – razvoju novih 3D televizora za čije gledanje neće biti potrebne specijalne 3D naočare, te se na taj način pridružuje trci sa rivalskom kompanijom Toshiba. Kompanija je ipak ukazala na to da bi prvo trebalo da se savladaju poteškoće sa troškovima i tehnološkim rešenjima pre nego što se ti proizvodi uopšte pojave na tržištu.

 

 

 

Kompanija Toshiba je ranije ove nedelje saopštila da radi na 3D TV aparatima za koje nisu potrebne naočare, ali nije još odlučila kada će ti aparati biti pušteni u prodaju. 3D televizori kompanija Panasonic i Sony koji se već proizvode zahtevaju specijalne naočare. Međutim, već su se pojavili ekrani za koje one nisu potrebne, a namenjene su uglavnom za korišćenje u prodavnicama gde gledaoci stoje na određenim mestima kako bi dobili 3D efekat i koji daju znatno lošiji kvalitet slike od ekrana za koje su potrebne naočare.

 

sony_3d_tv


„Gledanje bez 3D naočara je mnogo udobnije. Moramo, međutim, uzeti u obzir cenu tih aparata pre nego što budemo razmislili o tome kada da ih pustimo u prodaju“, izjavio je potpredsednik kompanije Sony Jošihisa Išida. Sony je već prikazao svoje najnovije 3D proizvode za japansko tržište, uključujući televizore i blu-ray rekordere. Kompanija je saopštila da planira da postane glavni igrač na japanskom tržištu u sektoru 3D televizora i 3D rekordera i plejera.

 

Izvor: Sony

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar