| Vesti | Hardver | Sony predstavio smartphone senzor od 48-megapiksela
Hardver

Sony predstavio smartphone senzor od 48-megapiksela

CMOS

Na pitanje da li je najbolje imati visoko rezolucijski senzor kamere pametnih telefona ili nisko rezolucijski sa boljom svetlosnom osetljivošću, iz Sony-ja navode da možete imati oba uz najnoviji CMOS senzor slike.

IMX586 poseduje „najveći broj piksela u industriji“ uz 48 megapiksela, koji su implementirani u dijagonalnu jedinicu veličine 8mm.

Istovremeno, četiri susedna piksela mogu se dodati zajedno tokom snimanja pri niskom osvetljenju, uz senzor od 12 megapiksela koji pruža „sjajne slike sa niskim šumom“, navode iz Sony-ja.

Oko 48 megapiksela je implementirano u čip, uz Quad Bayer kolorni filter koji spaja četiri piksela u jedan uniformni piksel.

Samim tim, nudi nam se pixel pitch od 1.6 mikrometara. Navodno, u upotrebi je Sony-jeva tehnologija iza IMX600 koja isporučuje slike visoke rezolucije, ali takođe može zbližiti četiri piksela zajedno kako bi se kreirao senzor od deset megapiksela uz bolje prikupljanje svetla.

Sony-jeva tehnologija za procesiranje signala nudi bolje brzine output-a i dinamičkog opsega, a iz kompanije navode da je „četiri puta brža nego kod konvencionalnih proizvoda“. Prvi uzorci 48-megapikselnog čipa će stići u septembru 2018. godine, kako se nezvanično saznaje od čelnika te kompanije.

 

CMOS 01

 

Izvor: Sony

 

Komentarišite na forumu…

k

kocka

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar