| Vesti | Hardver | Slike i analiza rasklopljene Sapphire RX 480
Hardver

Slike i analiza rasklopljene Sapphire RX 480

Slike i analiza rasklopljenog Sapphire RX480

Ostalo je manje od nedelju dana do izlaska nove karte od AMD-a tj. do 29. juna ove godine i očekivano se pojavljuje sve veći broj informacija i slika po raznim portalima. Ovoga puta imamo dosta detaljne slike i opis PCB-a nove Sapphire RX 480.

Novi RX 480 bi trebalo da dođe sa fabričkom frekvencijom od 1266MHz za GPU i 2000MHz za GDDR5 memoriju. U startu će biti ponuđeni modeli od 4 i 8 GB radne memorije, sa magistralom širine 256bit-a. Samo jezgro će posedovati 2304 shader-a i izrađeno je u 14nm FinFET proizvodnom procesu.

Čip će biti manje veličine od „Tonge“ ali će zbog manjeg proizvodnog procesa imati već broj tranzistora u sebi. GDDR5 memorijski čipovi koji su korišćeni je potpisao Samsung, tako da možemo očekivati dobar overklok potencijal, kao i veće brzine u startu u odnosu na prethodnu generaciju AMD karti.

 

Slike i analiza rasklopljenog Sapphire RX480 3 T Slike i analiza rasklopljenog Sapphire RX480 4 T Slike i analiza rasklopljenog Sapphire RX480 7 T

 

Karta poseduje jedan 6pin PCIe naponski konektor, koji će zajedno sa PCIe slotom moći da isporuči do 150W. VRM je izrađen u 6+1 faza, tako da imamo 6 faza za GPU i jednu fazu da napajanje memorije, što je odlično, ako uzmemo u obzir malu potrošnju samog čipa.

 

Slike i analiza rasklopljenog Sapphire RX480 5 T Slike i analiza rasklopljenog Sapphire RX480 6 T Slike i analiza rasklopljenog Sapphire RX480 9 T

 

Za kraj imamo dosta jednostavan sistem hlađenja. Samo jezgro je hlađeno sa jednim aluminijumskim hladnjakom sa velikim brojem rebara i bakarnim jezgrom, dok je memorija i VRM sekcija hlađena sa jednom oblikovanom metalnom pločom. Za adekvatan protok vazduha je upotrebljena jedna turbina.

 

Slike i analiza rasklopljenog Sapphire RX480 8 T

 

Očekivane maloprodajne cene su 199$ za model od 4GB i 229$ za model od 8GB.

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar