| Vesti | Hardver | Silverstone predstavio SX550 napajanje
Hardver

Silverstone predstavio SX550 napajanje

sx550-package

Kompanija Silverstone, poznata po kućištima i napajanjima za računare, predstavila je novi model kvalitetnog SFX (small form factor) napajanja sa oznakom SX550. Radi se o napajanju snage 550W sa 80+Gold sertifikatom (efikasnost 88%, 92%, 88%). 
Ovaj model je specifičan i po tome što ima manje dimenzije u odnosu na ATX formu, na koju smo svi već navikli. Ovo napajanje omogućite vašem minijaturnom mezimcu dovoljno snage za instalaciju i ozbiljnijih grafičkih rešenja.

80+Gold serfitikat je deklarisan na 50°C, što je odlika izuzetno kvalitetnih napajanja, poput Seasonic i Super Flower. Lošiji proizvođači svoje sertifikate stavljaju na 25°C ili kriju temperaturu od korisnika, jer može lako da odbije korisnike od njihovog proizvoda. Silverstone očigledno nema tih problema. SX550 poseduje jednu +12V granu koja je ustanju da isporučuje 45A struje (540W) kontinualno 24/7. 

Poseduje 6/8 pin PCI-E konektore za multi-GPU sisteme, a tu je i automatska kontrola temperature unutar jedinice uz pomoć pametnog 80mm ventilatora koji može da ostane nečujan tokom lakšeg idle-ovanja, a i da ozbiljno i adekvatno ohladi napajanje i tokom ozbiljnog opterećenja.

Cena nam još nije poznata, a Silverstone je obećao da će biti vrlo konkurentna i pristupačna.

 

sx550-package-1 t  

sx550-bottom t sx550-3-4-view t

 

Izvor: Silverstone

 

Komentarišite na forumu