| Vesti | Hardver | Samsung počeo masovnu proizvodnju 512GB eUFS 3.1 Storage čipova
Hardver Samsung

Samsung počeo masovnu proizvodnju 512GB eUFS 3.1 Storage čipova

Iz kompanije Samsung stiže vest o masovnoj produkciji čipova za skladištenje podataka od 512GB i koji će biti bazirani na novom eUFS 3.1 standardu. „Korisnici pametnih telefona više neće morati da brinu o bottlenecku
koji doživljavaju dok koriste standardne karte za skladištenje“ – navodi Cheol Choi, potpredsednik za prodaju memorijskih karti i marketing u Samsung Electronics.

„Novi eUFS 3.1 oslikava naše kontinuirane napore da udovoljimo rastućim zahtevima globalnih kreatora pametnih telefona ove godine.“ Novi čipovi mogu dostići sekvencijalne brzine do 21000MB/s (čitanje) i 1200MB/s (pisanje).

Random IOPS u slučaju čitanja i pisanja su dobili poboljšanje u vidu 100,000 IOPS i 70,000 IOPS. Kako navode iz kompanije Samsung, čipovi bi mogli da se koriste u slučaju beleženja 8K video zapisa bez ikakvog bufferinga, dok bi oko 100GB podataka bilo prebačeno na pametne telefone uz ove čipove u svega 90 sekundi.

Iz Samsunga takođe navode da se u međuvremenu radi na 256GB i 128GB varijantama za flagship pametne telefone, koji će biti lansirane kasnije tokom ove godine.

 

Izvor: Samsung

Komentarišite na forumu…