| Vesti | Hardver | Rodrigez koristi AMD Vision tehnologiju za nastavak filma Deca Špijuni
Hardver

Rodrigez koristi AMD Vision tehnologiju za nastavak filma Deca Špijuni

amd

U najnovijem delu filmske franšize „Deca Špijuni“ , „Deca Špijuni: Svo Vreme na Svetu u 4D-u“, u produkciji Troublemaker Studija, koji će premijerno biti prikazan 19. Avgusta, režiser Robert Rodrigez je za 3D efekte visoke uverljivosti koristio AMD Vision tehnologiju.

 

 

spy_kids_poster

 

Saradnja između Roberta Rodrigeza i AMD-a znači da će gledaoci biti u prilici da dožive najnoviji „Deca Špijuni“ film na način na koji je Rodrigez zamislio da bude viđen, sa sjajnom grafikom i izuzetnim vizuelnim efektima. Kao deo prethodno objavljene saradnje Roberta Rodrigeza i AMD-a tokom Comic-Cona 2011, Rodrigez planira da koristi AMD Vision tehnologiju i u svojim budućim  projektima.

Režiser Robert Rodrigez i njegov tim, postigli su novi lični uspeh zahvaljujući AMD tehnologiji tj. većina završnih snimaka ovog filma kreirani su u Troublemaker Studiju bez potrebe za oslanjanjem na produkciju neke druge kompanije, te je snimanje obavljeno u kraćem roku nego ikad do sad. Kao i sa prethodnim projektima, poput „Mačeta“ i prethodnih „Deca Špijuni“ filmovima, Troublemaker Studijo se oslonio na kombinaciju AMD-ovih grafičkih i serverskih tehnologija, uključujući AMD FirePro profesionalne grafičke akceleratore, 24-jezgarne AMD Opteron procesor-bazirane radne stanice i Dell PowerEdge 2950 servere.

„Serijal filmova ‘Deca Špijuni’ poseduje istoriju inovacija i korišćenja najnovijih dostupnih tehnologija kako bi pomerila granice doživljaja gledanja filma na nove visine. Kada sam odlučio da napravim četvrto poglavlje ove priče, imao sam želju da gledaocima pružim vizuelno dopadljiv film koji će biti u stanju da dotakne kako mladu tako i stariju publiku“, kaže Robert Rodrigez. „Tokom vise od 10 godina, AMD tehnologija konstantno mi pruža kvalitet, performanse i podrušku koja mi je potrebna kako bih oživeo spoj akciono-avanturističke priče i najnovijih tehnologija sa najvišom vizuelnom uverljivošću. AMD mi omogućava da brže prolazim kroz iteracije, da brzo kreiram kompozicije i na kraju krajeva da radim brzinom misli“.

„Kreativno čarobnjaštvo Roberta Rodrigeza i njegove tehnološke sposobnosti su nenadmašne. Zajedno, mi pomeramo granice vizuelnog prikaza i gledaocima pružamo brilijantno HD iskustvo“, kaže Čarli Bosvel, direktor Digitalni Mediji i Zabava sektora u AMD-u. „Sa 24-jezgarnim AMD Opteron 6000 serije procesoriskim radnim stanicama i AMD FirePro profesionalnim grafičkim rešenjima, Robert i njegov tim stvorili su film koji podiže lestvicu kvaliteta porodično-naklonjenog akcionog žanra“.

 

Rodrigez je takođe objavio planove o korišćenju AMD Vision tehnologije i u svojim narednim filmovima, „Heavy Metal“, „Grad Greha 2“ i „Vatra & Led.“

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar