| Vesti | Hardver | Razer predstavio Razer Blade 15 gejming laptop
Hardver Razer

Razer predstavio Razer Blade 15 gejming laptop

Kompanija Razer je predstavila sledeći korak napredka kada se govori o Razer Blade 15 gejming laptopu.

Unutar ovog laptopa se nalazi osmojezgarni Intel Core i7 procesor desete generacije, NVIDIA GeForce RTX Super GPU, kao i displej od 300Hz, i sve to je upakovano u crno aluminijumsko kućište.

Iz same kompanije navode da će uz novi layout tastature, nadograđeni I/O, kao i bogat SSD prostor, Blade 15 dati korisnicima moć da u svemu budu korak ispred, bilo da je u pitanju gejmng, ili rad.

„Novi Razer Blade 15 je jednostavno najbolji laptop koji smo ikada kreirali“, navodi Brad Wildes, potpredsednik Razer-ove divizije za sistemski biznis.

„Dodali smo brojna inovativna rešenja i korisnička podešavanja koja smo dobili direktno od zajednice kako bi učinili da Blade 15 bude ne samo odličan laptop za gejmere, već za sve koji bi ga koristili.“

Blade 15 je opremljen sa najnovijem Intel Core procesorima desete generacije, uključujući 8-core i7-10875H. Uz nove procesore, ostale nadogradnje uključuju Intel Wi-Fi 6 AX201 (Gig+) wireless, koji može da dostigne brzine do 2.4 Gbps, kao i visoke frekvencije 2933Mhz DDR4 memorije.

Blade 15 takođe poseduje novu NVIDIA GeForce RTX 2080 Super grafičku kartu sa Max-Q dizajnom. Displej zastupljen na ovom laptopu jeste Full-HD od 15.6″ sa nivoom osvežavanja od 300Hz.

Za kreatore sadržaja i entuzijaste, Blade 15 je takođe dostupan sa 4K OLED displejom, kako on pokriva 100% DCI-P3 kolornog standarda, a dostupan je u touch, kao i non-touch varijanti. Svaki panel je custom-kalibrisan za preciznije boje.

Osvežena podešavanja tastature poseduju produženo desno Shift dugme, kao i direkcione tastere pairovane sa n-key rolloverom, a u ponudi je i anti-ghosting tehnologija.

Uz Razer Synapse 3, tastatura je potpuno kompatibilna sa Razer Chroma RGB osvetljenjem, uz veliki spektar od 16.8 miliona boja i jedinstvenim svetlosnim efektima. Kada se govori o konektivnosti, u ponudi su USB 3.1 Gen 2 Type-A, HDMI, USB Type-C, kao i Thunderbolt 3 (USB-C) port.

Odabrani modeli Blade 15 nude podršku za punjenje putem USB Type-C porta sa 20V USB-C punjačem za hitne situacije, kao i brzi UHS-III SD čitač kartica. Novi Razer Blade 15 će biti dostupan od maja po ceni od oko 1800 evra.

 

Izvor: Razer

 

Komentarišite na forumu…