| Vesti | Hardver | ASUS je osvojio većinu svetskih rekorda na single-socket I dual-socket platformi
Hardver ASUS

ASUS je osvojio većinu svetskih rekorda na single-socket I dual-socket platformi

ASUS, vodeća kompanija na polju servera, matičnih ploča za servere kao i za radne stanice, objavila je danas da ASUS serveri i dalje dominiraju u računarskim performansama sa ukupno 506 novih svetskih rekorda, što je potvrdila korporacija Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC).

ASUS za sad ima više od 30% rezultata na #1 poziciji u poređenju na bilo kog drugog dobavljača ili proizvođača servera, rangirajući se kao najveći svetski rekorder na SPEC CPU 2017 referentnoj listi u single-socket (1P) i dual-socket (2P) segmentima.

Oboreni svetski rekordi bazirani su na Intel i AMD platformama, gde spadaju intel Xeon Scalable 1. i 2. generacije procesori, Intel Xeon E-2200 i AMD EPIC  7002 procesori koji su namenjeni za poslovne infrastrukture, softverski razvoj, analitiku i analizu podataka, AI i HPC (računarstvo visokih performansi).

ASUS serveri sa AMD EPIC 7002 procesorima oborili su čak 104 svetska rekorda. Ovaj ukupni broj se sastoji od 64 prva mesta za postignute performanse sa jednim socketom, plus 40 prvih mesta za performanse za dual-socket u svim referentnim vrednostima SPEC CPU 2017.

Svi ovi najnoviji svetski rekordi postavljeni su na ASUS serverima oznake ASUS RS500A-E10 i RS700A-E09 V2 koji su opremljeni EPIC 7002 procesorima koji isporučuju 2 puta veće performanse i 4 puta veći floating-point u odnosu na prethodnu 7001 generaciju, sa podrškom za do 64 jezgra, 128 treda, 8-kanalnu DDR4 3200 memoriju kao i 128 PCleG 4.0, a idealni su i za Al interfejs, virtualizaciju, VDI, analitiku i softversko definisane implementacije. RS500A-E10 i RS700A-E9 V2 rack serveri sa jednom i dva soketa dizajnirani su sa jedinstvenim napajanjem, mogućnošću skladištenja podataka.

 

ASUS ESC8000 G4m server postigao je najviše oborenih rekorda sa Intel Xeon Platinum 8280L procesorom. ASUS ESC8000 G4 je GPU baziran server sa Intel Xeon Scalable prve i druge generacije procesora, koji sada drži 192 oborena svetska rekorda na SPEC CPU 2017 referentnim vrednostima. Najveći rezultati postignuti su sa Intel Xeon Scalable Platinum 8280L procesorom uz ogroman kapacitet memorije do 4,5 TB. Podržavajući
Intel Optane ” memoriju dizajniranu posebno za velika radna opterećenja sa velikim kapacitetom, pristupačnošću i upornošću, ESC8000 G4 dodatno obezbeđuje veće performanse podataka intenzivnih aplikacija kao što su analitika, baze podataka, mreže za isporuku velikih sadržaja i HPC.

Njegov patentirani dizajn prilagodljive topologije takođe mu omogućava automatsko prebacivanje sa single-root na dual-root topologije kroz ASMB9iKVM, što ga čini idealnim za Al učenje, HPC i okruženja gde se prenose velike količine podataka., ASUS se nije tu zaustavio, te je nastavio sa nizanjem svetskih rekorda, koji su dalje postignuti na ASUS RS300-E10 serveru, tj. rack serverima koji imaju Intel Xeon E-2200 procesore, koji nude pouzdanost i performanse neophodne za rad velikih preduzeća, SMB sistema, edge computing i drugih aplikacija.

Intel je objavio 12 SKU-ova Intel Xeon E-2200 procesora, gde su ASUS serveri opremljeni upravo sa ovih 12 SKU-a i gde su oboreni svi svetski rekordi u tom segmentu, što još jednom pokazuje izvanredne performanse i želju ASUS-a da uspe na polju kvaliteta i dugovečnosti svojih serverskih rešenja. ASUS RS300-E10 serija je 1U serversko rešenje sa jednim socketom, sa Ethernet LAN-omi proširenjima za skladištenje podataka, gde je zabeleženo 107 svetskih rekorda u SPEC CPU 2017 referentnim paketima (SPECint 2017 i SPECfp 2017).

ASUS serveri imaju ekskluzivnu tehnologiju pod nazivom Performance Boost, koja obezbeđuje najbolje performanse u zavisnosti od opterećenja kojem je izložen server, omogućavajući korisnicima veću kontrolu nad celokupnim podacima i sistemom.

Ovo je ostvareno maksimiziranjem frekvencije procesora te ujedmno i pojačanom snagom, što ga čini idealnim za vremenski osetljive aplikacije poput finansijskih usluga ili operacija data centara. Performance Boost se sastoji od tri ključne tehnologije. Core Optimizer maksimizira frekvenciju procesora u radu sa više jezgara, izbegavajući pomeranje frekvencije radi smanjenja kašnjenja.

Engine Boost nudi automatsko ubrzanje snage uz inovativni dizajn napona za povećanje ukupnih performansi servera, pružajući do 24,5% veće performanse Tfliops-a. Workload Presets je unapred konfigurisan profil BIOS servera zasnovan na radnom opterećenju i referentnim vrednostima za poboljšane performansi i efikasnosti, koji dostiže 5,8% poboljšanja performansi na maksimalnoj frekvenciji.

 

Izvor: ASUS/SPEC

 

Komentarišite na forumu…