| Vesti | Hardver | Raijintek predstavio ZOFOS Ultra kućište
Hardver Raijintek

Raijintek predstavio ZOFOS Ultra kućište

Kompanija Raijintek je predstavila ZOFOS Ultra, ATX kućište full-tower formata. ZOFOS Ultra ima dimenzije 598 mm x 254 mm x 597 mm i ima horizontalno podeljen lejaut.

Mesto za postavljanje matične ploče podržava matične ploče veličine E-ATX. Jedan interesantan aspekt ovog kućišta je veliki broj pregrada za diskove. Postoji čak četrnaest pregrada za diskove veličine 3,5 inča, četiri od kojih se nalaze u donjem delu, dok su ostali smešteni u odvojive kaveze ka prednjem delu kućišta, što ga čini pogodnim za izgradnju kućnog servera.

Sa ovim kavezima za diskove, imate dovoljno prostora za grafičke karte dužine do 37 cm. Bez njih, grafičke kartice mogu biti duge do 54 cm. Umesto kaveza za diskove, moguće je montirati četiri ventilatora od 120 mm ili radijator dimenzija 360 mm x 120 mm.

Donja dva kaveza za diskove mogu se dodatno ukloniti kako bi se napravio prostor za rashladni sistem sa tečnim hlađenjem. Opcije ventilacije na Raijintek ZOFOS Ultra uključuju jedan zadnji izduvni ventilator od 140 mm, četiri izduvna ventilatora od 120 mm ili tri izduvna ventilatora od 140 mm na vrhu, tri ulazna ventilatora od 140 mm ili četiri ulazna ventilatora od 120 mm na prednjem delu, kao i četiri ventilatora od 120 mm na bočnoj strani (koji zamenjuju kaveze za diskove).

Osim 14 pregrada za diskove veličine 3,5 inča, postoje još tri dodatna mesta za diskove veličine 2,5 inča iza prostora za matičnu ploču. Opcije montiranja radijatora uključuju radijator dimenzija 420 mm x 140 mm (ili manje) na prednjem ulazu, radijator dimenzija 420 mm x 140 mm (ili manje) na vrhu, radijator dimenzija 360 mm x 120 mm sa strane i radijator dimenzija 240 mm x 120 mm duž osnove prostora za matičnu ploču.

Postoji 10 konvencionalnih slotova za proširenje i tri vertikalna. Kućište uključuje dva elementa sa ARGB LED osvetljenjem, koji poseduju 3-pinski ARGB ulaz. Što se tiče same konektivnosti, ZOFOS Ultra uključuje dva USB 3.x tipa-A, jedan USB 3.1 tip-C i 4-polni priključak za slušalice. Za sada nije poznata cena ZOFOS Ultra kućišta, a takođe je vredno spomenuti da je Exceed postao ekskluzivni uvoznik za sve Raijintek proizvode.

 

Izvor: Raijintek

 

Komentarišite na forumu…