| Vesti | Hardver | Radeon R9 390X grafička karta?
Hardver

Radeon R9 390X grafička karta?

Radeon R9 390X

Izgleda da AMD sprema Radeon R9 390X kao konkurenciju GeForce GTX 980 grafičkoj karti

 

Na nekim kineskim tech forumima kruže fotografije „oklopa“ za grafičku kartu, koji po dizajnu liči na Radeon R9 295X2, sa razlikom što je namenjen karti sa jenim GPU-om.

Ventilator na oklopu je smešten tamo gde se inače nalazi na kartama sa jednim GPU-om, a ima isečke za PCIe konektore, kao i jedan centralni gde bi mogle proći cevi za vodeno hlađenje.  

 

Ispod ventilatora je moguće videti i bazu kulera koji će hladiti VRM i memoriju. Dizajn kulera otkriva da AMD želi da njihove referentne karte zvuče tiše „po svaku cenu“, čak i ako to znači da će postavljanje vodenih rešenja za hlađenje biti zbrkano sa multi GPU postavkama, kao i u sistemima koji već koriste vodeno hlađenje za CPU.

 

Radeon R9 390X

 

Sve druge specifikacije Radeon R9 390X grafičke karte su nepoznate, kao i datum kada će se pojaviti na tržištu. Mogla bi biti bazirana na nekom GPU-u iz „Pirate Islands“ porodice, kojoj pripada i novi „Tonga“ GPU, a koji između ostalog pokreće i R9 285 kartu. Nagađa se da je moguće kodno ime AMD-ovog velikog čipa iz ove porodice „Fiji“.

 

Izvor: Techpowerup

 

Komentarišite na forumu